9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

NEVJEROVATNA HRABROST I VJEŠTINA: Vozio bicikl po zidinama Đurđevgrada (video)

Kada pogledate ovaj video, neće vam ni malo biti svejedno.

Ako znate kako izgleda pogled sa zidina Đurđevgrada biće vam jasno zašto za ovo treba nevjerovatna hrabrost, a osim toga i velika vještina i sigurnost u svoje sposobnosti.

Dragiša Marić je Zvorničanin koji voli ekstremne sportove, a posebna ljubav mu je ekstremna biciklistička disciplina mount bike MTB ili brdski biciklizam.

-Radim ovo iz ljubavi prema ekstremnom sportu, kontroli i usavršavanju – kaže nam Marić, koji je u opisu svog videa na Jutjubu napisao: „Ovo nemojte raditi osim ako niste sigurni u sebe, ako postoji bilo kakva sumnja ili strah ostanite na sigurnom tlu, video snimak je napravljen nakon jako duge prakse i vježbe“.

Marić uskoro ide ide na takmičenje u MTB-u, a planira ovim sportom da se bavi i u buduće.

Brdski biciklizam (mount bike) je ekstremni sport u kom se biciklom vozi preko puteva kao što su šume, brda, planine, kolski putevi, parkovi, poljane, koji se jednim imenom nazivaju „ofroud“ putevi. Sam sport zahtjeva posebnu opremu i bicikle, kao i određena predznanja, iskustvo i tehniku za ofroud vožnju. Voziti se može bilo na brdskom, bilo na hibridnom biciklu.

Biciklisti se danas trude i uspjevaju da privuku veliki broj ljudi okrenutih prirodi, sportu i zdravom tijelu i duhu putem organizovanja mnogobrojnih trka tokom sezone, organizovanjem maratona, revijalnih i reklamnih vožnji i trka u dobrotvorne svrhe.

Danas je brdski biciklizam (MTB) standardni olimpijski sport u nekoliko disciplina. Postoji i određen broj biciklističkih disciplina koje nisu u olimpijskom programu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se