18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Načelnik Zvornika novi premijer Vlade RS?

Rekonstrukcija Vlade Republike Srpske trebala bi da bude okončana do kraja maja, ili najkasnije početkom juna, piše magazin Istina pozivajući se na neimenovane izvore iz vrha SNSD.

Navodi se da će završni razgovori o personalnim rješenjima početi ove sedmice.

– Čekalo se da se predsjednik Milorad Dodik vrati iz Moskve gdje je učestvovao u obilježavanju Dana pobjede ovog vikenda. Narednih dana on će još jednom porazgovarati sa sebi odanim ljudima u stranci mada se već, otprilike zna ko bi trebalo da naslijedi Željku Cvijanović na premijerskoj poziciji. Mada su svi najviše šansi davali Igoru Radojčiću, najrealnije je da novi premijer bude aktuelni načelnik Zvornika Zoran Stevanović koji ima veliku podršku iz svih dijelova Republike Srpske – tvrdi jedan visokopozicionirani funkcioner SNSD.

On dodaje da je od sabora SNSD koji je održan u Istočnom Sarajevu 25. aprila do danas, vođena prava „rovovska bitka“ za pozicije u stranci između Milorada Dodika i aktuelnog ministra finansija u Vladi RS Zorana Tegeltije.

– Tegeltija definitivno otpada iz igre. On je sa svojim ljudima prije 15-ak dana pokušao da preuzme kapital jedne domaće banke ali je i tu bitku izgubio, baš kao i politički rat sa Dodikom. On će najvjerovatnije biti smijenjen sa mjesta ministra, a slična sudbina očekuje i njegove bliske ljude. Jedino ostaje pitanje šta će biti sa Željkom Cvijanović. Ona je dugo bila spona između Tegeltije i Dodika. Ona je uvijek bila bliža Zoranu pa se postavlja pitanje da li će joj se predsjednik Dodik smilovati i prebaciti je na neku drugu funkciju ili je ovo kraj njene političke karijere – navodi se u tekstu magazina Istina.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se