14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Mehidić i Hasanović pušteni iz pritvora

SARAJEVO – Kasim Mehidić i Avdulah Hasanović, osumnjičeni za vrbovanje Nerdina Ibrića koji je u terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku ubio policajca, a dvojicu ranio, danas su uz mjere zabrane pušteni iz pritvora, potvrdio je Srni Mehidićev branilac Senad Dupovac.

Dupovac je naveo da je Mehidić, koji je bio u pritvoru u Busovači mjesec dana, danas izašao uz mjere koje mu zabranjuju napuštanje mjesta boravka i zabranu sastajanja sa određenim licima.

„Mehidić je iskazao volju za saradnjom sa Tužilaštvom, te je u svom iskazu na sva njihova pitanja dao odgovore na nekoliko stranica. Zbog tih okolnosti Tužilaštvo je predložilo mjere zabrane, umjesto novog produženja pritvora“, rekao je Dupovac.

Mehidić i Hasanović uhapšeni su 28. aprila u akciji Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH zbog povezanosti sa terorističkim napadom u Zvorniku.

Policajac Dragan Đurić ubijen je 27. aprila uveče u terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku koji je izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz sela Sapna kod Zvornika. Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Ibrić, koji je tokom napada uzvikivao „Alahu ekber“, likvidiran je prilikom razmjene vatre sa policijom.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se