10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Kako odabrati odjeću koja laska vašem tijelu?

Svi smo bar jednom gledali fotografije Adrijane Lime, Irine Šajk, Kejt Mos ili bezvremene Hajdi Klum – žena koje zovu „savršenim“ (ako zanemarimo dio o retuširanju) i pomislili „Kako izgledaju tako dobro?“.

Da bismo te fotografije, a i njih, doživjeli realistično, potrebno je skinuti naočale i tek tada ćemo shvatiti da savršenstvo ne postoji te da se i one „bore“ sa određenim neodstacima. Jedina razlika? One imaju cijeli tim stilista i visažista koji im pomažu da prikriju sve nedostatke.

U nastavku teksta donosimo vam nekoliko načina kako da i vi to učinite – uz pravu odjeću i znanje o vašem tipu građe.

Kruška, jabuka ili pješčani sat? U pitanju nisu voćke i sat po kojem se nekada mjerilo vrijeme, nego oblik tijela. Postoji nekoliko oblika tijela i svaki od njih traži poseban način odjevanja, a to znači isticanje vrlina i prikrivanje mana.

Oblik kruške

Oblik tijela koji je ponajviše eksponiran u posljednje vrijeme jeste tzv. „kruška“ oblik. Dame koje imaju uzak struk i široke bokove i bedra mogu se zahvaliti Kim Kardašijan, koja je taj oblik proslavila te je ove dame na neki način „oslobodila“ i pokazala da se ono što su mnogi smatrali manom itekako može nositi i istaći kao vrlina. Kako biste uspjeli u tome, kupujte odjeću koja vam dobro pristaje na stražnjici i bedrima, minimizirajući donji dio tijela tamnijom odjećom, istovremeno noseći svjetliju na gornjem. Za vas su idealne haljine i suknje dužine do koljena, kao i majice, košulje i tunike s naborima zbog kojih ćete dobiti potreban volumen na tanjem dijelu tijela. Na kraju, slobodno naglasite gornji dio tijela odvažnim statement dodacima.

Oblik olovke

Žene s ovim oblikom tijela uglavnom imaju manje izražene obline, stoga je važno izabrati odjeću koja može nadomjestiti nedostatak istih.

Dame koje pripadaju ovoj grupi imaju duge i mršave noge koje trebaju istaknuti. Nećete pogriješiti ako se odlučite za haljine A-kroja te za uske haljine posebno istaknute na području struka. Naborani topovi s volanima, bluze i blejzeri u vedrim bojama naglasit će vaš gornji dio tijela tačno tamo gdje treba. Ove sezone ste prave sretnice jer su trendovi na vašoj strani – odlično vam pristaju stylish prugice, floral print i pin-up tufnice.

Oblik jabuke

Tijelo koje oblikom podsjeća na jabuku traži poseban način odjevanja. Žene s tijelom oblika jabuke imaju široka ramena i zato se odlučite za odjevne kreacije koje su uske na gornjem dijelu i onda se lagano šire prema bokovima. Ukoliko imate ovakvu figuru, vrlo je važno da vaša odjeća naglašava poprsje i poglede privlači upravo na gornji dio tijela, pomoću v-izreza ili četvrtastog izreza. Odlično će vam pristajati haljine koje padaju taman iznad koljena. Nemojte se bojati eksperimentisati sa bojama, a pastelne nebesko plava, nježno roza i mint zelena su i za vas must have ovog proljeća.

Oblik pješčanog sata

Iako se ovakav oblik tijela često smatra najpoželjnijim i najženstvenijim, ujedno su i najkomplikovaniji za uskladiti. Ukoliko imate naglašene ženske obline, koje karakterišu širi bokovi i poprsje, te uži struk, birajte odjeću mekanih tkanina i nametljivih boja, koja nije preširoka, nižih izreza na vratu te sve ono što stavlja naglasak na struk. Odlično će vam pristajati pantalone ravnog kroja, suknje visokog struka i haljine na preklop. Isprobajte nešto novo pa ovog proljeća nosite žutu, ljubičastu i crvenu, sve to uz platforme i remen koji će dati final touch vašoj kombinaciji.

Savjeti +

Za sve dame jako je bitno da boja rublja bude prilagođena boji odjeće. Crno, bijelo i bež je svakako obvezno, ali je preporučljivo i da se opskrbite rubljem u bojama koje su najčešće zastupljene u vašoj garderobi. Nosite li potkošulje, neka budu elastične, pripijene uz tijelo i bez čipke kako se ne bi ocrtavale ispod odjeće.

Sve je u trikovima s kojima možete napraviti transformaciju. Prava majica iskombinovana sa savršenim pantalonama istaknuće sve što treba i skrenuti pažnju s onog dijela tijela za koji ne želite da „upada u oči“.

Sada vam još samo ostaje da odete u šoping u najbliži tržni centar ili da naručite sebi nešto online preko stranica poput Kaymu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se