15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Izmijenjen režim saobraćaja na putu Banjaluka – Crna Rijeka

BANJALUKA – Na magistralnom putu Banjaluka – Crna Rijeka, na lokalitetima Bijeli Buk i Tijesno, danas i narednih dana predviđena je izmjena režima saobraćaja zbog održavanja Evropskog prvenstva u raftingu „Banjaluka – Vrbas 2015“.

Vozila će danas i sutra biti naizmjenično propuštana jednosmjerno pomoću privremeno postavljene svjetlosne saobraćajne signalizacije, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U četvrtak, 21. maja, u petak, 22. i subotu 23. maja, predviđena je potpuna obustava saobraćaja za sva vozila, osim za autobuse redovnih linija javnog prigradskog prevoza, kao i za vozila hitnih službi.

Za vrijeme trajanja potpune obustave saobraćaja vozila će biti preusmjeravana na alternativni pravac Banjaluka – Čađavica – Mrkonjić Grad.

Prema planu izmjene režima i obustave saobraćaja, danas od 10.00 do 14.00, a sutra od 9.00 do 15.00 časova, vozila će biti naizmjenično jednosmjerno propuštana u dužini jednog kilometra na lokalitetu Bijeli Buk.

U četvrtak od 9.00 do 15.00, a u petak od 9.00 do 16.00 časova, saobraćaj potpuno biti obustavljen na lokalitetu Bijeli Buk za sva vozila osim za autobuse i vozila hitnih službi, dok će u subotu od 15.00 do 22.30 časova saobraćaj biti potpuno obustavljen na lokalitetu Tijesno, za sva vozila osim za autobuse i vozila hitnih službi.

Zbog obilježavanja krsne slave grada Banjaluka – Spasovdana, saobraćaj će biti potuno obustavljen u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Ulice Marije Bursać do Aleje Svetog Save.

Takav režim važiće sutra od 19.30 do 21.30 časova i u četvrtak od 10.30 do 13.30 časova. Za vrijeme obustave saobraćaj će regulisati i preusmjeravati policija.

Ovog jutra saobraćaja se u većem dijelu Republike Srpske odvija redovno, uz povoljne uslove za vožnju. Zastoj i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima se izvode radovi.

Počeli su radovi na sanaciji kolovoza na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske /Brod/ – Granični prelaz Brod, a za vrijeme radova saobraćaja se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz moguća kraća zadržavanja.

Na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske Rača – Rača, zbog rekonstrukcije Savskog nasipa na lokalitetu Rača, saobraća se naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova.

Zbog sanacije klizišta na kosini pored autoputa Gradiška – Banjaluka na lokalitetu Kutlešin Gaj do 22. juna obustavljen je saobraćaj u zaustavnoj i sporoj saobraćajnoj traci autoputa.

Zbog izgradnje i rekonstrukcije vodovodnog sistema od 7.00 do 18.00 časova jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila, saobraća se na dionicama magistralnih puteva Nova Topola – Klašnice jedan, te na lokaciji Novi Grad – Novi Grad jedan, na granici BiH/Hrvatska.

U toku su radovi na sanaciji oštećenja kolovoza dionice Brod na Drini – granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zbog čega se saobraćaj obustavlja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog radova na magistralnom putu Nevesinje – Mostar, na dionici Bakračuša – Nevesinje jedan – entitetska granica na snazi su povremene obustave saobraćaja od 10 minuta.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje – entitetska granica /Karuše/ na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja tako da će povremene obustave biti vršene svaki puni čas i trajaće po 15 minuta /radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00 časova, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova/.

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici Klašnice jedan – Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši – Prnjavor.

Na regionalnom pravcu Bušletić – Modriča, u naselju Višnjik u toku su radovi na proširenju mosta preko potoka Dusa, pa se radnim danima od 7.00 do 19.00 časova saobraća jednom saobraćajnom trakom naizmjenično u trajanju od 15 minuta.

Na dionici Ukrina – Gornja Vijaka i Karanovac – Mitrović na mjestu klizišta saobraća se jednom saobraćajnom trakom.

Saobraćaj se ovog jutra odvija nesmetano na putevima u Federaciji BiH.

Izuzetak su dionice na kojima se izvode sanacioni radovi, a gdje je saobraćaj usporen uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Zbog radova u Hrvatskoj, na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila na Graničnom prelazu Brčko – Gunja.

Na ostalim graničnim prelazima trenutno zadržavanja nisu duža od 15 minuta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se