15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

I BOD DOVOLJAN: Drina obezbjedila opstanak u Premijer ligi (foto)

Drina je uspjela ostvariti glavni cilj ove sezone a to je opstanak u Premijer ligi BiH. U poslednjem 30. kolu, na svom stadionu, Zvorničani su odigrali bez golova sa Slavijom što je, kako se na kraju ispostavilo, bilo dovoljno i jednoj i drugoj ekipi da i sledeće sezone nastupaju u najvećem bh. rangu.

Atmosfera pred i za vrijeme utakmice na tribinama je bila izvanredna. Značaj utakmice, besplatan ulaz i lijepo vrijeme izmamili su oko 2.000 ljubitelja najveće sporedne stvari na svijetu da dođu na Gradski stadion.

Bez obzira što nisu vidjeli golove, domaća publika djelimično može biti zadovoljna igrom svog tima. Napadala je Drina, onako rovita i dosta oslabljena, od prvog do zadnjeg minuta. Borili su se momci u plavom, lišeni usluga Nedeljkovića, Blagojevića i Memovića zbog kartona, osluškujući istovremeno i rezultate u Travniku i Ugljeviku.

Krenula je Drina od prvog minuta na sve ili ništa, znajući šta donosi pobjeda a šta ostali ishodi. Gosti su uglavnom tokom čitavog susreta bili opredjeljeni za odbranu vlastitog gola jer je njima i bod garantovao opstanak.

Prvu ozbiljniju priliku propustio je Ivanović u 22. minutu. On je na ubačenu loptu Filipovića pokušao glavom ugroziti gol Slavije ali golman Lučić odlično reaguje.

Pred kraj prvog poluvremena Ilić je propustio sjajnu priliku za svoj tim. Našao se oči u oči sa Lučićem a golman Slavije ponovo izlazi kao pobjednik.

U drugom poluvremenu identična igra obje ekipe kao i u prvom.

U 53. minutu Mrkaić je prošao po desnoj strani, uputio loptu za Ilića, a ovaj volejom pokušava ugroziti gol gostiju ipak odbrana Slavije blokira udarac i lopta odlazi u korner.

U finišu utakmice, u 85. minutu Vasić sa desne strane izvodi korner a Đerić glavom loptu šalje pored lijeve stative.

U 90. minutu utakmice glavni sudija Irfan Peljto, zbog simuliranja jedanaesterca, daje Darku Boškoviću drugi žuti odnosno crveni karton.

Na kraju je ostalo 0:0 što je bio signal da prvo igrači Slavije počnu sa slavljem a kada je oficijalni spiker na stadionu objavio rezultate iz Travnika i Ugljevika, veliko slavlje moglo je da počne i među igračima, stručnim štabom i navijačima Drine.

Veliki uspjeh kluba u godini kad obilježava 70 godina postojanja.

Nećemo kvariti slavlje ali pred Drinom je još dosta posla. Neće biti samo potrebno sastaviti novi tim nego je potrebno reorganizovati i sam vrh kluba tj. Upravni odbor. Da odavno ima razloga da se nešto mijenja pokazao je i danas, kao i prethodnih utakmica, jedan dio publike. Ali to je tema za naredne dane, sada slavimo a od ponedjeljka u nove izazove!

Trener domaćih Srđan Bajić, vidno uzbuđen, sa puno emocija, čestitao je svojoj ekipi na izborenom opstanku u ligi ali i ekipi Slavije.

„Rijetko se odigravaju ovakve utakmice, da zadnje kolo odlučuje o opstanku dvije ekipe, gdje nije moglo biti baš puno kalkulacija. Slavija je igrala na bod i ona ga je osvojila. Moglo je biti lako da se neki rezultati danas ne poklope, na drugim utakmicama i da Drina ispadne iz lige, međutim to bi bilo stvarno nezasluženo. Pratio sam Drinu i prije nego što sam došao na mjesto trenera. Uvijek je igrala dobro, korektno i pošteno. Ja ću otvoreno da kažem da je to jedan od rijetkih klubova u ovoj ligi koji je igrao korektno i pošteno sve utakmice. Na mnogim utakmicama mi smo bili oštećeni, nismo dizali glas i izgleda da se to vratilo u ovom zadnjem kolu. Kad sam dolazio u Drinu imao sam neki osjećaj, da ne ispadne da sam sad pametan, da će upravo možda zadnje kolo odlučivati o opstanku u ligi. Svi bi mi voljeli da se to desilo prije dva-tri kola ali jednostavno nije moglo, to je realnost Drine. Ovim putem se zahvaljujem svojim igračima, koji su dali jedan svoj maksimum, zahvaljujem se ljudima iz Uprave koji ulažu i nadljudske napore da bi koliko-toliko ovaj klub bitisao. Mora se to podići na jedan veći nivo ako Drina narednih godina želi igrati Premijer ligu“, rekao je Bajić.

Na konstataciju novinara da je sada možda zadovoljniji u odnosu na očekivanja koja su iznjeta kada je došao na klupu Drine, Bajić je istakao:

„Više sam zadovoljan nego što to možda pokazujem, jednostavno sam umoran. Znate ono „sreća je dobra dok se čeka a kad se dočeka čovjek više nema snage ni života“, a ova dva mjeseca što sam ja preživio ovde i rezultati, i golovi koje smo primali u zadnjim minutama to neki trener u čitavoj svojoj trenerskoj karijeri ne preživi“, dodao je Bajić.

DRINA Zvornik – SLAVIJA Istočno Sarajevo 0:0

Stadion: Gradski u Zvorniku; Gledalaca: 2.000; Glavni sudija: Irfan Peljto (Sarajevo); Žuti kartoni: Ćulibrk, Đerić (Drina), Kartal, Zeba, Rovčanin (Slavija); Crveni karton: Bošković (Drina).

DRINA: Maksimović, Filipović, Ivanović, Ćulibrk, Ilić (Od 69. minuta Milošević), Kikić (Od 79. minuta Đurić), Mrkaić, Vasić, Lazarević, Đerić, Bošković. Trener: Srđan Bajić.

SLAVIJA: Lučić, Radosavljević (Od 58. minuta Oglečevac), Hodžurda, Popović, Rovčanin, Govedarica (Od 90. minuta Simović), Karić, Vejnović, Kartal, Zeba, Osmanković. Trener: Milan Gutović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se