10.4 C
Zvornik
24. април 2024.

Dodik: Razgovarano o zakonima i funkcionisanju institucija

BANJALUKA – Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je sa liderima stranaka vladajuće koalicije razgovarao o određenim zakonima koje će Narodna skupština Republike Srpske sutra razmatrati, kao i o pitanjima funkcionisanja institucija.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je sa liderima stranaka vladajuće koalicije razgovarao o određenim zakonima koje će Narodna skupština Republike Srpske sutra razmatrati, kao i o pitanjima funkcionisanja institucija.

“U pitanju je ubičajeni koalicioni sastanak na kojem su učestvovali predstavnici partija i šefovi poslaničkih klubova, kao i članovi Vlade”, rekao je novinarima nakon sastanka Dodik.

Na sastanku u Banjaluci učestvovali su predsjednik i potpredsjednik DNS-a Marko Pavić i Nedeljko Čubrilović, predsjednik SP-a Petar Đokić, međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović, te šefovi poslaničkih klubova u Narodnoj skupštini SNSD-a Radovan Višković, DNS-a Spomenka Stevanović i SP-a Slobodan Protić.

Potpuno ignorisanje interesa Srpske od SDS-a

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da usvajanje izmjena Krivičnog zakona BiH u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH predstavlja potpuno ignorisanje interesa Republike Srpske od SDS-ovih delegata i poslove koji su na granici njihove izdaje.

“Očigledno su delegati SDS-a glasali za ovaj akt ili bili uzdržani što je sasvim dovoljno. Mi ćemo to staviti na Skupštinu pa ćemo vidjeti šta možemo da uradimo”, rekao je novinarima u Banjaluci Dodik, koji je i lider SNSD-a.

Dodik je rekao da nije bilo mehanizma da se zadrži usvajanje izmjena Krivičnog zakona BiH i da je riječ o potpuno nelogičnoj situaciji da predstavnici Republike Srpske neusaglašeno djeluju u zajedničkim institucijama.

“To je nešto na šta smo upozoravali, a kada smo govorili o probošnjačkom karakteru SDS-a i načinu na koji njihovo rukovodstvo radi. Mnogi su mislili da to govorimo reda radi. Ovih dana smo čuli i važne ljude iz njihove strukture koji o tome govore”, rekao je Dodik.

On je naveo da SDS pokušava da to prikaže drugačije javnosti, te da im očigledno nije dovoljno upozorenje što parlament, Vlada i predsjednik Republike, kao i značajn broj njihovih ljudi ne podržava takvu politiku.

“SDS ima svoj ritam izdaje i oni će to nastaviti da rade”, smatra Dodik.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se