9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Djevojčica koja svima kaže ‘ćao’ (video)

Mnoge majke brinu da li će njihova djeca biti stidljiva, ali Ketrin Tejlor nema taj problem. Njena kćerka ima rijetko oboljenje koje je čini ekstemno druželjubivom.

Trogodišnja Loren Tejlor ima Vilijamsov sindrom koji za propratni efekat može da ima preteranu prijateljsku nastrojenost i odsustvo straha od stranaca.

Njena majka, 37-godišnja Ketrin Tejlor navodi da joj ponekad kupovina u supermarketu veoma teško pada jer Loren svima koje vidi mora da kaže “ćao”.

Bolest je dijagnostikovana kada je Loren napunila 4 mjeseca, prenosi B92.

Zbog ovog stanja djevojčica trenutno zaostaje u razvoju godinu dana za svojim vršnjacima.

Da nešto nije u redu, Ketrin je prvi put posumnjala u 20. nedjelji trudnoće, kada su ljekari primjetili da je Loren manja od ostalih beba. Iz tog razloga Ketrin je bila napeta do porođaja – u 36. nedelji javili su se simptomi preeklampsije, pa je hitno upućena u porođajnu salu na carski rez.

Ovo stanje pogađa jednu u 10.000 osoba širom svijeta. Uzrokuje kardiovaskularne smetnje, zaostajanje u razvoju, probleme sa govorom i pokretnošću i probleme sa snom.

Zbog pretjerane osjetljivosti na buku, svaki nagli zvuk poput glasnog motora automobila ili kijanja mogu kod Loren da izazovu stres ili anksioznost.

Gospodin i gospođa Tejlor upoznali su mnoge porodice sa sličnim problem zahvaljujući fondaciji koja je osnovana sa ciljem da se najugroženijima ponudi pomoć, kao i da se porodice neprestano obavještavaju o medicinskim istraživanjima i naučnim probojima u vezi sa ovom bolešću.

Kako je Lorenina budućnost prilično neizvjesna, porodica navodi da utjehu nalazi u razgovoru sa drugim porodicama, njihovim redovnim sastancima, kao i zajedničkim odlascima na izlete.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se