15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Dječak iz Srbije utopio se u kanalizaciji

Petogodišnji Filip S. iz Srbije pronađen je mrtav u bazenu otpadnih voda u blizini izbjegličkog doma u Štralenu, u pokrajini Sjeverna Rajna Vestfalija, gdje je dječak bio smješten, javljaju njemački mediji navodeći da policija, premda bazen ima visoku ogradu, polazi od toga da se dječak utopio i nije žrtva zločina.

Tijelo dečaka pronađeno je 24 sata poslije nestanka. U potragu za dječakom bilo je uključeno 100 policajaca, helikopteri, ronioci i psi tragači.

Kako je dječak upao u bazen sa otpadnom vodom oko koga je ograda visoka 2,1 metar, još je misterija, piše Blic.

Dječak stigao u Njemačku prije šest dana

Nestanak dječaka prijavili su roditelji u utorak po podne. Policiji su se obratili u 17 sati, a sat i po prije poziva nisu znali gdje je dječak. Objasnili su da je dijete bilo sa braćom, sestrama i drugarima iz kampa i da je posmatralo vatrogasce koji su čistili teren poslije nevremena. Kada su vatrogasci završili raščišćavanje, djeca su krenula ka kampu. Petogodišnji Filip, međutim, nije se vratio s ostalom djecom.

Uznemireni roditelji su naveli da dječak ne govori njemački i da je epileptičar.

U potragu za dječakom odmah je krenulo stotinu policajaca, vatrogasaca, i njemačkih i holandskih, jer je grad blizu njemačko-holandske granice. U potrazi su korišćeni i psi tragači, kao i helikopter sa termovizijskom kamerom koja uočava toplotu ljudskog tijela. I ronioci su tragali za dječakom jer je kamp pored šuma, livada, okružen i vodom.

Spasioci pronašli tijelo u bazenu sa otpadnom vodom

Alarmirana je i javnost da ukoliko vide dječaka visokog metar, obučenog u farmerke i crno-bijelu majicu s tamnom jaknom, da to odmah jave policiji. Ponuđena je i novčana nagrada za informacije o Filipu S. Apeli nisu, nažalost, urodili plodom jer dječaka niko nije vidio.

Poslije nekoliko sati opsežne potrage, tijelo dječaka je nađeno u kanalizacionom bazenu čiju površinu pokrivaju alge. Nejasno je kako se mališan popeo preko ograde više od dva metra koja okružuje bazen i istraga bi trebalo da utvrdi šta se tačno desilo.

Šest dana prije tragedije Filip S. je sa roditeljima iz Srbije doputovao u Njemačku i bili su smješteni u izbjegličkom kampu u blizini Stralena.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se