15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

DEFILE MLADOSTI I LJEPOTE: Maturanti prošetali Zvornikom (foto)

ZVORNIK – Večeras je 420 maturanata od kojih 240 SŠC „Petar Kočić“ i 180 TŠC-a, prodefilovalo glavnom gradskom ulicom od zgrade opštine Zvornik do platoa „Kasina“ gdje su svima uručeni prigodni pokloni, a najboljima opštinske i školske nagrade.Iz budžeta opštine Zvornik za ovu namjenu izdvojeno je 5.600 KM na ime novčanih nagrada za đake generacije i „vukovce“, kao i učenike ovih škola koji su bili uspješni na takmičenjima.Učenik generacije u SŠC „Petar Kočić“ je Zoran Lazić, a u ovoj školi ima ukupno 16 „vukovaca“.

Učenik generacije i „vukovac“ u Tehničkom školskom centru za četvrti stepen je Đorđe Koprivica, a učenik generacije za treći stepen je Elvira Čirak.

Načelnik opštine Zoran Stevanović uručio je učenicima generacije i pobjednicima na republičkim takmičenjima iz različitih oblasti po 300 KM, „vukovcima“, kao i osvajačima drugog mjesta na republičkim takmičenjima po 200 KM, dok je osvajačima prvog mjesta na regionalnim takmičenjima uručio po 150 KM, a drugog mjesta po 100 KM.

– Čast je i zadovoljstvo večeras biti sa maturantima i ovo je najvažniji dan u životu naših mladih sugrađana koji danas i zvanično završavaju svoje srednje obrazovanje. Naše je da im poželimo dobro zdravlje, sreću i uspjeh u budućnosti. Većinu njih čekaju studiji, nakon čega će se, nadam se, što više njih vratiti u svoju opštinu da pomognu njen dalji razvoj. U svakom slučaju, ma gdje bili, neka se uvijek sjete svoje opštine i pomognu šta budu mogli, za neke nove generacije koje budu dolazile – poručio je Stevanović.

Direktor SŠC „Petar Kočić“ Biljana Pisić rekla je da je danas važan dan, ne samo za maturante i njihove porodice, nego i za naš grad.

– Dragi maturanti, pred vama se otvara jedan novi put u budućnost, od vas zavisi kako ćete preći taj put. U školi ste imali svoje uspone i padove, savladavali iskušenja i razvijali intelektualne sposobnosti, neki od vas su dali svoj maksimum u fizici i matematici, kao naš Zoran Lazić, neki bili najbolji sportisti, kao Nataša Gligorović i Dejan Skočo, a Milan Gaćinović pokazao svoje znanje iz engleskog. Mi kao pedagozi smo se trudili da vam damo što više, da stvaramo što bolje uslove za rad, a na vama je da se usavršavate, da težite višem i boljem i opravdate naše povjerenje – rekla je Pisićeva.

Direktor TŠC-a Goran Grujić čestitao je maturantima na uspješno završenom srednjoškolskom obrazovanju.

– Siguran sam da su vas roditelji i profesori dobro pripremili za sve izazove koji vas čekaju u životu i radu. Želim vam mnogo sreće i uspjeha u daljem školovanju, da postanete i ostanete časni i uzorni građani Zvornika – poručio je Grujić.

Maturanti obje škole nakon defilea, uputili su se na maturske proslave.

Defile viđen kroz objektiv Kandinsky foto:

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se