18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Četiri osobe prijavljene zbog podrške terorizmu

BIJELJINA – Nakon terorističkog napada u Zvorniku, na području Centra javne bezbjednosti Bijeljina do danas su registrovane četiri osobe koje su na društvenim mrežama podržavale ovaj teroristički čin i napadača Nerdina Ibrića.

Portparol CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović rekla je Srni da su tri lica prijavljena u Bratuncu, a tužilac je u jednom slučaju naložio podnošenje izvještaja zbog izazivanja nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Zbog podrške terorizmu u BiH prijavljen je i muškarac iz Vlasenice čiji su inicijali M.K, koji je 30. aprila na svom „Fejsbuk“ profilu, ispod fotografije Ibrića, ispisao tekst podrške za napad na Policijsku stanicu u Zvorniku.

„Cijela Bosna i sav svijet da su protiv tebe i tvoga djela, ja sam uz tebe i molim Alaha dragog da podari sve ljepote dženeta i tebi i tvom ocu, Amin“, poručio je on.

Nezvanično, riječ je o Mehmedu Kuljančiću.

Simojlovićeva kaže da je o svim slučajevima u kojima su pojedinci na društvenim mrežama podržali teroristički napad u Zvorniku i napadača Ibrića obaviještena kancelarija Tužilaštva BiH i postupajući tužilac u ovom predmetu, koji je naložio preduzimanje daljih mjera i radnji.

„CJB još jednom poziva sve građane da se uzdrže od širenja mržnje, rasne i vjerske netrpeljivosti na društvenim mrežama“, rekla je Simojlovićeva.

Nerdin Ibrić je 27. aprila izvršio teroristički akt tako što je upao u Policijsku stanicu Zvornik i pucao iz puške uzvikujući „Alahu ekber“. U napadu je ubijen policajac Dragan Đurić, dok su ranjeni policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se