20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Brojnim manifestacijama biće obilježen Dan opštine Zvornik

ZVORNIK – Opština Zvornik ove godine će, nizom manifestacija koje će biti realizovane od 18. do 23. maja, obilježiti Dan opštine, 21. maj.

Predstavljajući program obilježavanja Dana opštine, zamjenik načelnika opštine Bojan Ivanović rekao je da će svečano otvaranje biti upriličeno u ponedeljak manifestacijom mališana iz dječijeg vrtića „Naša radost“ pod nazivom „Crtamo svom gradu“ u glavnoj gradskoj ulici, od Pošte do Robne kuće.

– Centralni događaj na Dan opštine, u četvrtak, biće Svečana akademija u Domu omladine kada će biti dodijeljena i opštinska priznanja zaslužnim pojedincima, ustanovama, preduzećima i organizacijama. Zadovoljstvo je što imamo da ponudimo puno sadržaja koje većinom realizujemo zajedno sa našim sugrađanima, pa će u njima učestvovati i mališani iz vrtića, i članovi Slikarske radionice „Paleta“, učenici, sportisti i sugrađani aktivni u oblasti kulture – rekao je Ivanović.

U utorak u holu Osnovne škole „Sveti Sava“ biće otvorena izložba fotografija „Zvornik nekad i sad“, zvorničkog profesora Zorana Ivanovića, dok će u srijedu na platou „Kasina“ biti održan koncert Osnovne muzičke škole.

U četvrtak, pored Svečane akademije biće upriličeno i otkrivanje „Paletinog“ murala na šetalištu kod Pošte, dok će Pozorište „Aleksandar Joković“ iz Ljubovije u Domu omladine izvesti predstavu „Profesionalac.

U petak će Dječiji vrtić „Naša radost“ izvesti završnu priredbu na platou „Kasina“, nakon čega će gosti iz Bijeljine izvesti predstavu za djecu „Šumska Šala-bala-bajka“.

U subotu će Rafting kluba „Eko Drina“- sekcija „Safari“ organizovati Džipijadu, a toga dana biće održan i Festival gitare „Zgitar fest“.

Savjetnik načelnika opštine za omladinu i sport Ognjen Pavlović rekao je da će u okviru sportskih aktivnosti u srijedu u ulici Svetog Save biti realizovana ukupno 21 trka kroz grad, od kojih jedna na rolerima, uz učešće učenika zvorničkih škola.

– U subotu ćemo, takođe u glavnoj ulici, imati gradske turnire u odbojci i basketi za najmlađe sugrađane. Istog dana biće upriličena i promocija klubova koji se bave borilačkim sportovima – napomenuo je Pavlović dodavši da će sportsim aktivnostima biti obuhvaćeno preko 1.500 učesnika.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović na Dan opštine upriličiće i dva prijema i to za za strijelce protivgradne zaštine iz protivgradnih stanica koje dejstvuju na području zvorničke opštine, te za novinare.

Načelnik odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnostim Milan Cvijetinović rekao je da će zbog realizacije pojedinih manifestacija u određenim vremenskim terminima za saobraćaj biti zatvoreni dijelovi ulice Svetog Save.

On je podsjetio da se 21. maj obilježava kao Dan opštine Zvornik od 2010. godine.

PROGRAM OBILJEŽAVANJA

DANA OPŠTINE 21.MAJ 2015.godine

 

 

SATNICA

DATUM – SADRŽAJ

UČESNICI

MJESTO

18. MAJ -PONEDELJAK

17,00 SVEČANO OTVARANJE

“Crtamo svom gradu“

Dječiji Vrtić

“Naša radost“

Ulica od Pošte do Robne kuće

19. MAJ -UTORAK

19,00 IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

“Zvornik nekad i sad“

Profesor

Zoran Ivanović

Hol Osnovne škole Zvornik

20. MAJ -SRIJEDA

16,00  

GRADSKA TRKA

Učenici zvorničkih škola

Start -ul.S. Save

Cilj -Robna kuća

19,00 KONCERT MUZIČKE ŠKOLE

“Zvorniku s ljubavlju“

Osnovna muzička škola Zvornik

Plato Kasine

21. MAJ -ČETVRTAK

15,00 SVEČANA AKADEMIJA

Dodjela opštinskih priznanja

Prvo zvorničko Pjevačko društvo “Izvornik“

Dom omladine
17,00 OTKRIVANJE MURALA


Slikarska radionica “Paleta“

Zgrada pošte
20,00 POZORIŠNA PREDSTAVA

“Profesionalac“

Bibl. Milovan Glišić Pozorište “Aleksandar Joković“ Ljubovija

Dom omladine

22. MAJ -PETAK

17,00 ZAVRŠNA PRIREDBA

DJEČIJEG VRTIĆA

Dječiji Vrtić

“Naša radost“

Plato Kasine
19,00 PREDSTAVA ZA DJECU

“Šumska Šala-bala-bajka“

Gosti iz Bijeljine

Plato Kasine

23. MAJ -SUBOTA

10,00 DŽIPIJADA

“Start takmičara“

Rafting klub “Eko Drina“ Sekcija “Safari“

Motel Viktorija

Defile kroz grad

10,00 ZGITAR FEST

Festival gitare

Muzičke škole

Dom omladine
11,00-18,00 PROMOCIJA SPORTA

-Ulični basket

-Ulična odbojka

Sportski klubovi

Ulica od Pošte do Robne kuće

 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se