18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

BEZ OPSTANKA ZA SAD: Drina sa igračem više primila dva gola! (video)

Fudbaleri Borca savladali su Drinu rezultatom 2:1 u utakmci 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zvorničani su prvi došli u vođstvo golom Vasića u 15. minutu. „Crveno-plavi“ su od 39. minuta igrali sa igračem manje zbog isključenja Runića. Međutim, to nije omelo izabranike Vlade Јagodića da dođu do tri boda. Najprije je Stokić u 59. minutu izjednačio na 1:1, da bi konačan rezultat postavio Predragović u sudijskoj nadoknadi.

Ni evrogol Vasića nije zasjenio činjenicu da su igrači Drine igrali 50 minuta sa igračem više i da im je ovo možda i pet meč u kom primaju pogodak u poslednjim minutama meča. Moglo bi se reći slobodno da je Drina izgubila više od pet krucijalnih bodova posle 85. minuta.

Borac je nakon današnje pobjede zauzeo petu poziciju sa 49 osvojenih bodova, dok je Drina u opasnoj zoni sa samo jednim bodom više od Mladosti koja je danas poražena u Tuzli od Slobode sa 3:2 još uvijek se nalazi u zoni ispadanja.

Slavija je na svom terenu odigrala 1:1 sa Širokim Brijegom, a bodove su takođe podijelili Radnik i Čelik (2:2).

Fudbaleri Sarajeva slavili su u Vitezu sa 3:0, i tako došli u priliku da na „Koševu“ ovjere titulu šampiona.

Drugoplasirana ekipa Željezničara slavila je na „Grbavici“ protiv Travnika sa 1:0 i tako pred posljednje kolo zadržala jedan bod zastatka u odnosu na lidera.

U preostalim susretima Zrinjski je u Mostaru savladao Olimpik sa 2:0, dok je Zvijezda na svom terenu bila bolja od Veleža sa 3:2.

>>>VIDEO: Drina sa igračem više primila dva gola

[mom_video type=“youtube“ id=“-DaKEwyYknc“]

[gap height=“30″]

Kombinatorika za opstanak se zakomplikovala još više

Poslije ovog pretposledenjeg kola, situacija na donjem dijelu tabele se još više zakomplikovala. I dalje niko nije siguran, a u zoni onih koji strepe za opstanak nalazi se čak sedam klubova.

Zvijezda iz Gradačca, koja je prije ovog kola bila otpisana iz Premijer lige, pobjedom nad Veležom od 3:2 ponovo se priključila kombinacijama za opstanak. U poslednjem kolu Zvijezda gostuje Mladosti koja je samo jedan podiok iznad nje i takođe se nalazi na mjestu koje je vodi u Prvu ligu RS/Prvu ligu FBiH. U slučaju neriješenog rezultata između ove dvije ekipe u poslednjem kolu, ispadaju i jedni i drugi, iako bi se Mladost mogla poravnati po bodovima sa Drinom ili Vitezom, ali ima mnogo lošiju gol razliku. I jednim i drugim samo pobjeda igra ulogu. Sa tri boda i jedni i drugi bi imali šansu i morali bi čekat ishod nekog od drugih kandidata za ispadanje.

Sledeći najugroženiji su Drina i Vitez, koji imaju samo bod više od Mladosti, ali se nalaze na mjestu koje donosi opstanak u ligi. Drina u poslednjem kolu dočekuje Slaviju, koja nije uspjela da obezbjedi opstanak protiv Širokog (1:1), pa sad u Zvorniku mora da se bori bar za jedan bod.

Drina, ako želi da odlučuje sama o svojoj budućnosti mora igrati na sva tri boda protiv Slavije, kojoj protiv Drine treba najmanje jedan bod. Samo sva tri boda, Drini donose siguran opstanak, dok će u slučaju poraza ili neriješenog rezultata morati da strepi od rezultatat koji će postići Zvijezda, Mladost ili Vitez. U slučaju da bude izjednačena po bodovima sa nekom od ove tri ekipe, biće u prednosti jer ima mnogo bolju gol razliku od sve tri ekipe.

Vitez gostuje Travniku koji sa jednim bodom isključuje sebe kao kandidata za ispadanje. Vitez kao i Drina mora da uzme tri boda u gostima kod Travnika da bi osigurao svoje mjesto i sledeće godine u Premijer ligi BiH, dok će se Travnik u ovom meču boriti najmanje za jedan bod.

Radnik iz Bijeljine nalazi se u najboljoj poziciji od svih, mada ima isto bodova kao i Travnik, ali ima dobru gol razliku i Radnik je jedina ekipa koja u poslednjem kolu neće igrati ni sa jednim od konkurenta za ispadanje. Oni će u sledeću subotu igrati protiv sarajevskog Olimpika kao gosti, i njima bod znači siguran opstanak, mada i bez bodova su male šanse da ispadnu.

Donji dio tabele pred poslednje, 30. kolo Premijer lige BiH
Donji dio tabele pred poslednje, 30. kolo Premijer lige BiH, sezona 2014/15.

Situacija u vrhu tabele

Ekipa Sarajeva na korak je od tutule šamipiona BiH u fudbalu za 2014/15. godinu.

Oni su u 29. kolu savladali Vitez u gostima sa 0:3 i sad imaju ‘meč loptu’ na Koševu. U subotu će dočekati Slobodu koja nema nikakave ambicije, jer je obezbjedila opstanak, a pozicije za Evropu već su odavno rezervisane. Ako Sarajevo pobjedi Slobodu biće pobjednik ovogodišnje Premijer lige BiH.

Eventualni kiks Sarajeva, čekaće Željezničar koji bi mogao postati šampion ako Sloboda pomuti račune Sarajevu i uzme im bod, a Željezničar pobjedi Čelik u Zenici. Zrinjski nema šanse za titulu, ali treba im bar bod protiv direktnog konkurenta za treće mjesto – Širokog Brijega.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se