15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

90 PRESUDNIH MINUTA: Drina protiv Slavije odlučuje o opstanku!

Kako je poražena od Mladosti na svom terenu u 18. kolu, na Drinu kao da je palo neko prokletstvo. Činilo se da će smjena trenera Dragana Mićića i postavljanje Srđana Bajića pozitivno uticati na ekipu, očekivali su se i mnogo bolji rezultati.

I zaista, poraz od Radnika je brzo zaboravljen nakon odličnog izdanja protiv Sarajeva u Zvorniku i nerješenog rezultata. Ni poraz na Grbavici od Željezničara nije bolio jer je ekipa u narednom kolu sa tri gola ispratila Travnik kući.

Nakon toga uslijedila je serija izuzetno loših partija Zvorničana koja traje do danas. Bezidejnost, nezalaganje, bezvoljnost, bespotrebno dobijanje kartona… pojava su koja se ponavljala iz kola u kolo a kao kruna svega bili su porazi u samom finišu prvog ili drugog poluvremena.

Sve ovo ponovilo se i protiv Borca u Banjaluci, kada je ekipa sa igračem više prvo imala vodstvo na poluvremenu a u 90. minutu bod. U prvoj minuti sudijske nadoknade protivnički igrač poslao je jednu loptu na suprotnu stranu gola Drine a ona je neshvatljivo završila u mreži Maksimovića.

Takav scenario vjerovatno ni najbolji režiseri ne bi mogli napraviti a koliko je dramatična situacija bila poslije utakmice govori podatak da je trener Bajić zaplakao. Vjerujem da mu nije bilo nimalo lako jer svakome, kome je stalo do Drine, u tom momentu je osjetio nevjerovatnu tugu istovremeno pomiješanu sa bijesom.

Malo je tada ikome bilo do priče. Bajić se nije pojavio ni na zvaničnoj konferenciji za medije a jedini koji je bio raspoložen za priču bio je Ivan Lazarević, koji je u nedostatku povrijeđenog Kikića nosio kapitensku traku.

„Ovo zaista postaje dramatično i prosto čudno kako nesretno gubimo utakmice u samom finišu. Poveli smo prelijepim golom Vasića, kontrolisali igru, imali fudbalera više, ali nas je trenutak nepažnje u 90. minutu koštao poraza. Sada nam predstoji grčevita borba u posljednjem kolu protiv Slavije da osvojimo bodove i sačuvamo status premijerligaša“, istakao je Lazarević.

Tačno tako, ostalo je još jedno kolo u kojem će se znati šta Drinu očekuje naredne sezone. Vjerujem da je došlo vrijeme da se sve ono propušteno u prethodnim utakmica konačno vrati. Znam da će onih jedanaest fudbalera, koji istrče na teren Gradskog stadiona u Zvorniku protiv Slavije pokazati da su najbolji kad je najpotrebnije i da će na kraju slaviti opstanak.

Nije tako davno bilo kad su pobjeđivani Čelik, Velež ili Olimpik, uzimani bodovi Zrinjskom i Sarajevu. Zašto bi takav bilans kvario neki klub koji se bori za opstanak!?

B. Golubović

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se