18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Zvornički srednjoškolci darovali krv

U Tehničkom školskom centru u Karakaju danas je u organizaciji zvorničkog Crvenog krsta i u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu Republike Srpske – Služba u Zvorniku, sprovedena akcija dobrovoljnog davalaštva u kojoj je učestvovalo oko 60 učenika i radnika škole.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Dana Mićić istakla je da je jedna od bitnih aktivnosti Crvenog krsta dobrovoljno davalaštvo krvi.

– Mi smo planirali da u našem gradu organizujemo što više ovakvih akcija, a cilj nam je da animiramo našu omladinu da postanu redovni davaoci i da podstiču jedni druge na ovako plemenitu aktivnost kojom se spašavaju životi ljudi. Tako ćemo krajem aprila sprovesti akciju davalaštva u SŠC „Petar Kočić“, a pokušaćemo i na Tehnološkom fakultetu, odnosno gdje god ima omladine koja može da daje krv – rekla je Mićićeva koja se zahvalila rukovodstvu škole i Službi transfuzije na realizaciji aktivnosti.

Direktor škole Goran Grujić koji je i sam danas darovao dragocjenu tečnost istakao je da se za učešće u akciji prijavilo 50 učenika i 10 profesora i administrativnih radnika.

– Uvijek smo tu da pružimo pomoć kome treba, a i ranije smo organizovali različite humanitarne akcije, ovo je nastavak takvih aktivnosti. Ovakva akcija nikoga ne košta, a puno pomaže. Inače, veliki broj učenika koji su napunili 18 godina već su se ranije upisali u listu dobrovoljnih davalaca i to je vrlo pohvalno. Ranije su slične akcije organizovane u zvorničkoj Službi, a ovo je prvi put da se realizuje u školi i nastojaćemo da bude tradicionalna – napomenuo je Grujić.

Dalibor Lipovac, doktor u Službi transfuzije naglasio je koliko su važne ovakve akcije.

– Ovakve akcije su veoma značajne, jer popunjavamo svoje zalihe. Trenutno stanje sa rezervama krvi zahvaljujući ovakvim akcijama je sjajno. Zahvalni smo, i kamo sreće da ih je više – rekao je Lipovac. u

On je podsjetio da je juče sprovedena akcija dobrovoljnog davalaštva u srednjoj školi u Bratuncu, a nešto ranije i u Milićima, te dodao da su akciju u maju najavili i u zvorničkoj Elektrodistribuciji.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se