15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Zvornički srednjoškolac najbolji u elektronici i elektrotehnici

Đorđe Koprivica, učenik IV razreda elektrotehničke škole u okviru JU TŠC Zvornik, osvojio je prvo mjesto na republičkom takmičenju iz elektronike i osnova elektrotehnike, koje je održano u Tesliću.

Đorđev uspjeh je iznenađenje samo za neupućene. Ovaj mladić je od prvog razreda pokazivao izvanredne radne navike i želju za učenjem novih stvari. Taj kvalitet nije mogao proći neopaženo pored kvalitetnog nastavnog kadra. Uz podršku profesorica Biljane Vidaković i Dragane Tokanović, Đorđe je svake godine bio sve bolji na regionalnim takmičenjima, da bi rezultat došao kao kruna za naporan rad i trud uložen proteklih godina., saopšteno je iz „TŠC Zvornik“.

„Na ovo takmičenje sam išao i prošle godine, ali nisam osvojio ni jednu nagradu radi nekih sitnih grešaka. Ali sam ove godine na takmičenje došao sa iskustvom i znao sam kako da se spremam. U tome su mi pomagale moje profesorice: Dragana Tokanović za Osnove elektrotehnike, a za elektroniku me je spremala prof. Biljana Vidaković. Ovim putem im se zahvaljujem na prenesenom znanju.“ – rekao je Đorđe odmah po završetku takmičenja.

Na ovogodišnjoj proslavi Dana škole, Đorđe je kao najbolji učenik nagrađen tabletom od direktora „Zvorničanke“.

Pored takmičenja iz elektronike i osnova elektrotehnike, u Tesliću je održano i republičko takmičenje iz programiranja. I tu su učenici  iz „TŠC Zvornik“ ostvarili zapažen rezultat. Darko Filipović i Aleksandar Kaldesić, učenici drugog razreda su u konkurenciji, koju su uglavnom činili maturanti, ostvarili visok plasman.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se