1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

„Vukovi“ ponovo na zapadnoj tribini!

Poslije duže pauze, tačnije od maja 2011. godine, navijačka grupa „Vukovi 2010.“ iz Zvornika ponovo će bodriti svoj Fudbalski klub „Drina“ sa zapadne tribine Gradskog stadiona.

Muk, tišina, poneko dobacivanje, bili su sastavni dio utakmica Drine u Zvorniku. U većini slučajeva Zvorničani su se nalazili u ulozi gostujuće ekipe zbog navijanja protivničkih navijača.

Ipak, jedna mlada osoba odlučila je da to zauvijek promjeni.

Vladimir Vidović, u Zvorniku poznatiji pod nadimkom Arkan, je inicijator ove ideje i za portal „Zvornik Danas“ objašnjava razloge ponovnog pokretanja grupe „Vukovi“.

„Na ideju sam došao jako davno, ali prelomni trenutak je bio poslije utakmice sa Sarajevom. Gostujući navijači su nas ponizili u rođenom gradu, ne mislim uvredama, nego svojom brojnošću. Oni su mogli prevaliti toliki put da dođu na utakmicu a mi nismo mogli da se okupimo u sopstvenom gradu. Osnovni razlog pokretanja je svakako taj što je Drina među jedinim klubovima u Premijer ligi koji nema organizovanu navijačku grupu, čak ni za domaće utakmice“, kaže Vidović.

On kaže da je veliki optimista u smislu odazivanja građana, prvenstveno omladine.

„Ostalo je mnogo aktivnih „Vukova“ od prije, već smo se čuli sa njima, a što se tiče mlađih generacija u njih se najviše uzdamo jer su oni naša snaga, naši nasljednici, i na njima grupa treba da ostane“, rekao je Vidović.

Vidović je istakao i da je svjestan zakona i odluka u pogledu korištenja pirotehnike na stadionima, pogotovo njihovo ubacivanje u teren. Dodaje da njima, kao grupi, nije u cilju da klub kaznama dovedu u još težu finansijsku situaciju.

„Pričali smo sa ljudima iz kluba i saznali smo da su kazne jako visoke. Samo jedna petarda košta klub 1.000 KM. Uzmimo samo u obzir to da je Sarajevo u toku prošle godine platilo preko 200.000 KM za kazne, nama to nije cilj jer je naš klub ionako u teškoj situaciji. Mi želimo da navijamo a ne da uništavamo klub“, jasan je Vidović.

Vidović je izrazio nadu da će grupa zaživjeti uz dobru organizaciju te tako izbjeći kraj maja 2011. godine kada je navijačka grupa prestala sa aktivnostima.

Prva utakmica na kojoj će djelovati „Vukovi“ biće subotnja sa Travnikom u okviru 22. kola Premijer lige BiH.

Vidiović je pozvao sve ljubitelje fudbala da se pridruže grupi u subotu ispred Robne kuće, u 16 časova, odakle će krenuti šetnja do stadiona. Ulaz za sve „vukove“ biće slobodan.

Vidović je dodao da se sve informacije mogu dobiti putem zvanične stranice „Vukovi – Zvornik“ na društvenoj mreži „Fejsbuk“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se