18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

UČK preuzela odgovornost za napad

Skoplje – Oslobodilačka nacionalna armija (UČK) preuzela odgovornost za incident u selu Gošince, javljaju prištinski mediji.

Saopštenje potpisao “komandant Fljamuri”. ONA pozvala na mobilizaciju “protiv represije i diskriminacije Albanaca”.

Četrdeset naoružanih osoba, najvjerovatnije sa Kosova, zauzelo je oko dva časa noću karaulu u selu Gošince, u opštini Lipkovo, potvrdila je makedonska policija.

Napadači su nosili uniforme sa oznakama “UČK”. Makedonska policija kontroliše karaulu.

Makedonski predsjednik Đorđi Ivanov sazvao sastanak najviših državnih zvaničnika na kojem će biti razmotrena bezbjednosna situacija u toj državi. Sastanak će početi po povratku premijera Nikole Gruevskog iz Brisela.

Makedonska policija “obezbjeđuje karaulu Gošince”, rekao je televiziji Sitel portparol makedonske policije Ivo Kotevski, koji je naglasio da je za incident, prema prvim informacijama, “odgovorna grupa iz Gnjilana”, čiji je lider izvjesni Dževahir Ademi.

Makedonska Alfa televizija javila je u utorak da je utvrđen identitet petorice od ukupno 40 naoružanih osoba koji su ponedjeljka na utorak napali karaulu u selu Gošnice, navodeći da su svi iz Gnjilana i da je njihov vođa izvesni komandant Dževair Ademi.

Na sajtu te televizije objavljeno je da je ta petorka poznata makedonskim bezbjednosnim službama i službama u regionu, javlja RTS.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se