18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

U srijedu počinje akcija „April – mjesec čistoće“

ZVORNIK – U srijedu, 22. aprila 2015. godine, na gradskoj plaži u Zvorniku, u 13:00 sati počeće realizacija akcije „April – mjesec čistoće“, saopštio je danas zamjenik načelnika opštine Bojan Ivanović.

Na konferenciji za novinare on je naveo prioritetne aktivnosti.

– Lokacije koje će biti obuhvaćene aktivnostima su gradska plaža, šetalište, kao i sportska igrališta na gradskoj plaži, zelene površine na platou ispred privredne banke, ispred Doma zdravlja, zelene površine i dječije igralište kod B- blokova te zelene površine ispred Doma omladine. Biće uklonjene i divlje deponije u gradu, na Debeloj međi i na Ulicama – rekao je Ivanović.

Organizator je Opštinska uprava Zvornik, akcija će biti realizovana u saradnji sa AD „Vodovod i komunalije“, a uključiće se i škole, savjeti učenika srednjih škola, predškolska ustanova, sportski klubovi i nevladine organizacija od kojih će svako dati svoj doprinos u čišćenju i uređenju površina u gradu i mjesnim zajednicama.

Mika Mićić, rukovodlac Radne jedinice „Komunalna djelatnost“ u AD „Vodovod i komunalije“ rekao je da će ovo preduzeće angažovati određeni broj radnika i potrebnu opremu na čišćenju površina i uklanjanju deponija.

– Realizovaćemo i stručni dio koji se odnosi na sadnju novih sadnica na lokacijama ispred Doma zdravlja, na kružnom toku, ispred zgrade „Centar 3“, ispred Privredne banke i kod centralnog spomenika. Čišćenje na gradskoj plaži produžićemo do gradske kapije, a novina je da ćemo gradsku plažu pokriti većim brojem zatvorenih kontejnera koji će ostati u toku ljeta – istakao je Mićić.

Ivanović je pozvao sve građane da se priključe akciji i urede svoje okruženje.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se