3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

U DRINI SLOŽNI: Čelik mora pasti!

Fudbaleri Drine u 24. kolu Premijer lige BiH dočekuju ekipu Čelika iz Zenice. Cilj i u ovoj utakmici je isti kao i u prethodnim a to je pobjeda.

Pred Drinom je izuzetno težak meč protiv neugodnog rivala, koji ove sezone igra toplo-hladno. Jesenas u Zenici Drina je slavila 1:0 golom Rustemovića ali situacija je sada drugačija, tim prije što će Zvorničani biti desetkovani.

„Pred nama je jedna teška utakmica. Uostalom, ove sezone nema lakih i teških utakmica kao ni protivnika. Ni jedna ekipa se ne smije podcijenjivati a ako to učinite brzo stiže kazna. Čelik je jedna od tih ekipa. Oni ove sezone ne pružaju partije kao prethodnih godina ali itekako umiju iznenaditi. Mi imamo problema oko povreda i kartona ali nadam se da možemo do pobjede“, kaže Srđan Bajić, šef stručnog štaba Drine.

Bajić je svjestan da je svaka pobjeda, pogotovo na domaćem terenu, bitna u borbi za opstanak.

„Naš cilj je jasan, do opstanka moramo doći što prije a za to su nam potrebne pobjede. Jednu od njih očekujem protiv Čelika. Međusobni dueli ova dva tima pokazuju da će biti tvrda i teška utakmica. Ipak, ja vjerujem u svoje momke, u njihov kvalitet i ništa nam drugo ne preostaje nego da napadnemo od prvog minuta i zabilježimo novu pobjedu“, jasan je Bajić.

Junak utakmice sa Travnikom Miloš Filipović poslije jedne utakmice pauze ponovo će biti na raspolaganju treneru Bajiću.

„Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Čelik u zadnje vrijeme igra odlično, vezali su tri utakmice bez poraza a uzeli su i bod Sarajevu na Koševu. Što se tiče nas, mi nemamo šta da kalkulišemo, igramo dobro na svom terenu i sigurno je da očekujem da pobjedimo Čelik“, kaže Filipović

Filipović je pozvao sve navijače i simpatizere da dođu na Gradski stadion kako bi podržali njega i drugove na putu prema novom trijumfu.

„Nama svaka podrška publike znači. Protiv Travnika se vidjelo koliko je drugačije igrati kad te bodre navijači. Tako da u ovoj utakmici očekujem da tribine budu još punije i da se glas navijača čuje još jače“, ističe Filipović.

Utakmica između Drine i Čelika igra se u subotu na Gradskom stadionu u Zvorniku od 16.30 časova.

B. Golubović

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se