18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Treće „Vaskršnje čarolije“ u „Narodnoj biblioteci i muzejskoj zbirci“

ZVORNIK – Zvornička „Narodna biblioteka i muzejska zbirka“ danas je sa „Kreativnom radionicom“ Biblioteke, povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, organizovala tradicionalnu manifestaciju „ Vaskršnje čarolije“ na kojoj su učesnici šarali jaja.

Manifestacija je i ove, kao i prethodnih godina okupila različite starosne strukture naših mladih sugrađana, od najmlađih iz Dječijeg vrtića „Naša radost“, osnovaca – članova biblioteke, kao i polaznike slikarske radionice „Paleta“ i naravno članova kreativne radionice Narodne biblioteke.

Direktorica „Narodne biblioteke i muzejske zbirke“ Nega Stjepanović rekla je da je današnja manifestacija još jedan primjer dobre saradnje svih vaspitno obrazovnih ustanova koja garantuje uspjeh našeg grada i njegov napredak u očuvanju kulture i tradicije i kod najmlađih stanovnika.
– Na opšte zadovoljstvo i djece i roditelja, ovakve mnifestacije su primjer kako svi zajedničkim radom doprinosimo formiranju ličnosti, identiteta i održavanju srpskog kulturnog nasleđa među najmlađim sugrađanima – rekla je Sjepanovićeva.

Tokom manifestacija koja se održava već treću godinu zaredom, a kroz druženje djeci je objašnjen značaj Vaskrsa i crvene boje kojom se farbaju jaja, a djeca su pozvana da uče i stiču nova znanja, ali i da prate tradiciju i da odrastaju u ljubavi, toleranciji i praštanju.

Troje učesnika sa najljepše našaranim jajetom će dobiti prigodne poklone. Učesnici manifestacije će sva šarana jaja podijeliti sugrađanima uz iskrene čestitke za predstojeći veliki praznik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se