14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Treće mjesto na Sajmu preduzetništva u Sarajevu

Učenici SŠC „Petar Kočić“ dobili nagradu u kategoriji „najbolji štand“

Na Sajmu omladinskog preduzetništva održanom u Sarajevu, učenici SŠC „Petar Kočić“ osvojili su 3. mjesto u kategoriji „najbolji štand“. Nagradu su osvojili učenici IV-7 odjeljenja: Sanja Tadić, Željana Stanišić, Igor Ćirković, Anđela Mitrić i Sanja Stanišić, a mentor im je bila profesorica ekonomske grupe predmeta Rada Tomić. Prema njenim riječima, cilj Sajma je bio, pored takmičarskog karaktera, druženje i razmjena ideja.

– Zadatak učeničkih „kompanija“ je da praktično primijene stečena teorijska znanja, te da timskim radom kreativno izraze preduzentičkih duh uz primjenu savremene tehnologije i savremenog načina razmišljanja – rekla je Tomićeva i dodala da Sajam podstiče konkurentnost, a time i timove škola da se stalno razvijaju i unapređuju preduzentičke sposobnosti.

Na Sajmu omladinskog preduzentištva učestvovalo je 90 „kompanija“ iz BiH. U Sarajevu su zvorničku školu predstvljala 34 učenika iz četvrtih razreda ekonomske škole, uz pratnju profesora Rade Tomić, Ljubiše Ševkušića i Dike Tadića.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se