12 C
Zvornik
23. април 2024.

Sutra u Zvorniku promocija knjige „Fajront u Sarajevu“

ZVORNIK – Pokret Pozitivna Srpska u saradnji sa Domom omladine Zvornik, poklanja Zvorničanima nezaboravnu noć uz autobiografiju frontmena „Zabranjenog pušenja“ i muziku „Gipssy Jazz Tria“.

U organizaciji i pod pokroviteljstvom Pokreta Pozitivna Srpska i zvorničkog Doma omladine, u utorak 28. aprila 2015. godine u velikoj sali Doma omladine Zvornik, s početkom u 19.00 časova, održaće se promocija šestog i dopunjenog izdanja knjige „Fajront u Sarajevu“ autora dr. Neleta Karajlića.

Nele Karajlić, koji će kao autor govoriti na ovoj promociji, a zatim i dijeliti autograme svim posjetiocima, ovu jedinstvenu autobiografiju do sada je promovisao u više gradova bivše Jugoslavije i mnogi kritičari su saglasni je riječ o „neodoljivo ispričanoj priči o odrastanju, sazrijevanju i starenju u zemlji koja se raspala, a onda formirala slobodnu teritoriju u našim sjećanjima“.

Dr. Nele Karajlić je jedan od najdragocjenijih insajdera još neispričane priče o Jugoslavji, koja je cijela igrala rokenrol, čak i u nedelji kada je otišo Hase i kada je crko Maršal i kada nam se ženio Vukota! „Fajront u Sarajevu“ je teško, pomalo bolno, svakako sjetno prebiranje po uspomenama jednog od Sarajlija koje su taj grad u Titovoj Jugoslaviji učinile posebnim. Novi primitivizam je Sarajevo izbacio iz zglobne čašice, učinio ga drugačijim, dao mu oreol avangarde, a najveća zvjezda tog pokreta bio je upravo Nele Karajlić.

Fajron u Sarajevu je njegova priča. Iskrena, duhovita, priča bez koje predratno Sarajevo – grad raje i papaka – nije moguće doživjeti do kraja.

Pokret Pozitivna Srpska poziva sve Zvorničane da dođu i da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj koji će u utorak 28. aprila sa početkom u 19 časova okupiti veliki broj poklonika Neletove stvaralačke i kreativne umjetnosti i inspiracije.

Istu noć, takođe u organizaciji Pokreta Pozitivna Srpska poklonici džipsi džeza imaće priliku da uživaju uz muziku banjalučkog muzičkog sastava Gipsy Jazz Trio koji čine banjalučki muzičari: Dejan Zorić, Vedran Gavrić i Radislav Jakovski. Zorić i Gavrić publici u BIH poznati su po gitarskom zvuku kao sastav „Aifel“ , a svoju kreativnu energiju krajem prošle godine utkali su u svoje autorske numere. Njihov singl prvenac nosi naziv „Lavina“. Potom je nastala i njihova hit numera „Svi moji poljupci“, a snimili su i pjesmu posvećenu žrtvama poplava pod nazivom „Zajedno možemo sve“. Iz njihovog „Studia 13“ izašle su i numere „Gdje smo sada ti i ja“, „Bez daha“, „Ljubav za ljubav“, „Ne mogu ti reći“ i „Daleko od kuće“. Ljubiteljima džipsi džez žanra u Zvorniku ovi muzičari obećavaju dobru zabavu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se