23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Štrajk glađu kod spomenika

ZVORNIK – Jovan Vuković, koji je imao rođeno ime Jožef Baranji, počeo je danas štrajk glađu ispred centralnog Spomenika poginulih boraca u Zvorniku.

Vuković, koji je radio pod ugovorom 18 mjeseci na Željezničkoj stanici Zvornik Novi, rekao je novinarima da se odlučio na štrajk glađu, jer mu Uprava Željeznica Republike Srpske sa sjedištem u Doboju, nije produžila ugovor.

„Očekivao sam da mi produže ugovor na još šest mjeseci, nakon čega bi mogao da budem primljen u stalani radni odnos“, rekao je Vuković i dodao da mu nije produžen ugovor iz razloga što su radnici i Sindikat tužbom dobili spor protiv „Željeznica Republike Srpske“ zbog neisplaćenih regresa, toplih obroka, kašnjenja plate.

Ističući da ima troje male djece i da mu supruga ne radi, Vuković je rekao da će štrajkovati glađu dok mu „Željeznice Republike Srpske“ ne riješe status.

On je pojasnio da je uzeo ime saborca Jovana Vukovića, koji mu je u ratu preminuo na rukama i dodao da je ranjen devet puta i da je odlikovan „Zlatnom medaljom za hrabrost“.

„O svom problemu nisam upoznao opštinske vlasti Zvornika i Osmaka, ali sam tražio zaštitu od opštinske Boračke organizacije Zvornik, koja je obećala da će mi pomoći da ostvarim svoja prava“, rekao je Vuković i podsjetio da sa suprugom i djecom živi na Capardama, opština Osmaci.

>>>Vuković obustavio štrajk, biće mu vraćen posao

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se