12 C
Zvornik
24. април 2024.

Stevandić: Srpska treba da zauzme stav o svojim praznicima

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da parlament Srpske treba da zauzme stav o prijedlogu deklaracije povodom zahtjeva za ocjenu ustavnosti Zakona o praznicima Republike Srpske pred Ustavnim sudom BiH.

„Poslanici treba da sarađuju na ovoj deklaraciji i da prestanu sa bilo kakvim raspravama, svađama i prepucavanjima, jer je ovdje riječ o ozbiljnim stvarima koje su iznad bilo kakvog partijskog pitanja“, rekao je Stevandić danas novinarima u Banjaluci.

On smatra da je drugi najavljeni set reformskih zakona na čekanju i da neće biti razmatran u aprilu u parlamentu Srpske.

„Nemamo obrazloženja zašto ovaj set reformskih zakona neće biti razmatran u najavljenom vremenskom okviru“, istakao je Stevandić.

On je rekao da će na sjednici parlamenta Srpske, koja je zakazana za 15. april, između ostalog biti razmatran izvještaj sa zajedničkih sjednica skupštinskih Odbora za bezbjednost i boračko-invalidske zaštite u vezi sa postupanjem Suda i Tužilaštva BiH, odnosno diskriminacijom srpskog stanovništva.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se