10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

SŠC „Petar Kočić“ – radovi i uspjesi

ZVORNIK – Učenici, njih 14, te tri profesora i direktor SŠC „Petar Kočić“ Biljana Pisić, posjetili su od 14. do 18. aprila Srednju školu „Srečko Kosovel“ iz Sežane u Sloveniji. Saradnja dvije škole datira još od 2007. godine, a posjeta je ovog puta realizovana u okviru projekta „Zajedno smo se borili i ginuli na bojištu Prvog svjetskog rata“.

– Bilo nam je prijatno, kao i svaki put i uvijek donesemo neka nova i pozitivna iskustva. Saradnju nastavljamo i dalje, pokrenuli smo i jedan novi projekat u kome će učestvovati obje škole, a finansira ga Evropska Unija i mi očekujemo da učenici i profesori ove škole na čelu sa direktorom Dušanom Štolfom ponovo biti naši gosti u septembru ili oktobru. Sad smo imali priliku da na sportskim takmičenjima u školi gdje su učestvovali naši učenici, učenici iz Slovenije i Češke, mi budemo prvi u odbojci. Takođe smo, tragom Soške fronte, obišli Vojni muzej Tabor, vidjeli sve ono što je zajedničko, a vezano za prošlost. Tokom svakog susreta upoznajemo kulturu, tradiciju, kulinarstvo i to više nisu susreti škola, nego prijatelja – rekla je Pisićeva.

Ona je izrazila iskrenu zahvalost i načelniku naše opštine Zoranu Stevanoviću i Sežane, Davorinu Terčonu jer, kako je ocijenila, bez njihove pomoći i podrške sigurno da škole ne bi mogle finansirate odlaske učenika u Sežanu i obrnuto.

U pethodnih sedam godina oko 200 učenika i oko 30 profesora iz zvorničke škole posjetili su Sežanu.

Uspjesi na takmičenjima

Pisićeva je saopštila i da je Zoran Lazić, učenik 4. – 3 razreda gimnazije na Republičkom takmičenju iz fizike osvojio prvo mjesto. Takođe, muška odbokaška ekipa škole je na regionalnom takmičenju osvojila prvo, a ženska drugo mjesto. Ona je najavila i da predstoje dalja takmičenja i iz drugih predmeta i sportova.

Zoran je istakao da od prvog razreda redovno ide na takmičenja iz matematike i fizike, te da je iz ovog drugog predmeta uspješniji.

– Bilo je teško, ali ne i preteško, mada nisam očekivao ovakav uspjeh. Da bih pobijedio morao sam svakodnevno da vježbam po 3 do 4 sata tokom oko dva mjeseca – rekao je Zoran koji je dodao da tokom cijele godine kontinuirano radi, te da mu slijedi takmičenje na BH nivou.

Po završetku srednje škole planira da upiše Elektrotehnički fakultet u Begradu.

Zamjena stolarije i mini teretana

U SŠC „Petar Kočić“ radovi na zamjeni kompletne stolarije i rekonstrukciji učeničkih toaleta biće završeni do 1. maja. Vrijednost radove je preko 300.000 KM, a sredstva su obezbijeđena iz Razvojnog programa Evropske Unije.

Pisićeva je saopštila i da je završen projekat opremanja mini teretane u školi.

– Za ovaj projekat koji su pisale psiholog Dragana Petrović i sekretar Maja Milićević dobili smo 3.000 KM od „Vorld vižna“ za nabavku sprava, dok je škola uložila 2.000 KM za uređenje i opremanje prostorija. Mini teretana koristiće se za nastavu fizičkog vaspitanja – istakla je Pisićeva.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se