-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Šešelj ne predstavlja državu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Bratislavi da Srbija neće slati nikakve iritirajuće poruke nikome u regionu povodom incidenta lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i naglasio da Šešelj ne predstavlja „ni parlamentarnu političku stranku, a kamoli državu“.

„Neću da govorim onima koji bi da iskoriste svaki incident da usmjere negativnu pažnju na Srbiju. Srbija neće slati nikakve iritirajuće poruke nikome u regionu. Srbija želi mir. Srbija želi stabilnost i takvu politiku ćemo da vodimo“, rekao je Vučić.

On je kao „pakost“ Haškog tribunala označio i privremeno oslobađanje Šešelja i zahtjev da bude vraćen u Hag, prenose beogradski mediji.

„Da se nasmejete. Pre četiri meseca Haški tribunal želeo je da napakosti meni vraćanjem Šešelja, a sada opet žele tom istom Vučiću da napakoste, pa da ga vrate. Nadam se da će u međuvremenu u Haškom tribunalu da se dogovore da li je Šešelj bolestan ili nije. A, Srbija poštuje međunarodno pravo“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare poslije sastanka s premijerom Slovačke Robertom Ficom.

Premijer Srbije je posjetu Slovačkoj počeo sinoć, radnom večerom sa šefom slovačke diplomatije Miroslavom Lajčakom, a danas je, nakon kratkog susreta s predsjednikom Slovačke Andrejom Kiskom, razgovarao s glavnim domaćinom, premijerom Ficom.

Dvojica premijera učestvuju popodne na Srpsko-slovačkom poslovnom forumu, a posjetu Bratislavi Vučić završava susretom s predsjednikom slovačkog parlamenta Petrom Pelegrinijem.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se