14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Sedam trikova za izbjeljivanje zuba

Blistavi osmjeh prioritet je svima onima koji vode računa kako o svom izgledu, tako i o zdravlju. Međutim, najnovije marketinške kampanje glavni su krivac za nametnuti trend sjajnih bijelih zuba, od kojih se treba u startu oprostiti jer su u pitanju reklamni trikovi – osim ukoliko ne želite da stavite navlake za zube, koje mogu učiniti i da Vaš osmjeh izgleda vještački. Zato je bolje svakodnevno primjenjivati sledeće taktike za izbjeljivanje zuba, koje će istaći prirodnu ljepotu Vašeg osmjeha.

Menjajte četkicu na svaka dva meseca

Glavni trik za izbjeljivanje zuba nije pretjerano komplikovan, i glasi: nova četkica na svaka dva mjeseca, srednje tvrda, sa dodatkom za čišćenje jezika na poleđini. Dobro bi bilo da, ukoliko ste u mogućnosti, investirate u električnu četkicu, ali i sasvim obične četkice za zube koje su danas svkome dostupne mogu dati dobre rezultate. Vodite računa da zube neizostavno perete minimum tri minuta, najmanje ujutru i uveče, što će biti djelotvorno za potpuno izbjeljivanje zuba.

Koristite konac za zube

Svakodnevna upotreba konca za zuba pomoći će da se ostaci hrane u potpunosti izbace iz usne duplje, jer su bakterije koje oni stvaraju jedan od glavnih uzročnika koji onemogućavaju izbjeljivanje zuba. Samo koncem možete doprijeti do manje dostupnih mjesta, koje četkica ne može u potpunosti očistiti. Konac je dobro koristiti i nakon svakog obroka.

Paste za izbjeljivanje zuba

Na našem tržištu postoje mnoge paste koje pomažu izbjeljivanje zuba, i njihovom svakodnevnom upotrebom možete doći do iznenađujućih rezultata, ukoliko pravilno budete prali zube. Pastu za izbjeljivanje zuba možete napraviti i kod kuće, ukoliko sodi bikarboni dodate nekoliko kapi limuna i ovom smjesom protrljate zube.

Tečnost za ispiranje usta

Za potpunu oralnu higijenu, pored pranja četkicom i upotrebe konca, koristite i tečnost za ispiranje, najbolje onu upravo namjenjenu za izbjeljivanje zuba, koja posjeduje sastojke koji otklanjaju plak i mrlje sa površine zuba. Ovako ćete ujedno voditi računa i o boji Vašeg osmjeha, ali i potpuno uništiti bakterije u ustima.

Žvake bez šećera

Žvake bez šećera idealna su prva pomoć nakon obroka, onda kada niste u prilici da perete zube, prije svega zato što eliminišu loš zadah. Uz upotrebu konca, žvake predstavljaju i glavnog saveznika u borbi za izbjeljivanje zuba, zato što se njihovim žvakanjem luči pljuvačka, koja je prirodni eliminator fleka na zubnoj površini.

Zdrava ishrana

Zdrava ishrana trebalo bi da Vam bude prioritet i zbog cjelokupnog stanja Vašeg organizma, ali je svakako direktno odgovorna i za uspješne rezultate u borbi za izbeljivanje zuba. Trudite se da izbejgavate pušenje i gazirana pića, a kao prve na listu namirnica za blistavi osmjeh stavite jagode i jabuke, sitno isjeckane, čije kozumiranje će pomoći u eliminisanju štetnih bakterija. Nemasni jogurti takođe su dobri i za izbjeljivanje zuba i za zdralvje cjelokupnog organizma, zbog visokog procenta kalcijuma, ali i veće kiselosti koja pomaže održavanju čistoće usne duplje.

Upotreba šminke

Za kraj smo ostavili optičko izbjeljivanje zuba, odnosno mali mejkap trik koji možete odmah primjeniti, kako bi Vam osmjeh bio sjajan. Tamniji ruževi ili sjajevi za usne, bordo, tamnoljubičasti ili tamnocrveni vizuelno doprinose utisku bijelih zuba, dok ih narandžasta ili jarkocrvena boja čini žućkastim.

>>>Izbijelite zube za 7 dana! Sve što vam je potrebno je drveni ugalj!

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se