8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

SDA Zvornik najoštrije osuđuje napad na policijsku stanicu

Opštinski odbor Stranke demokratske akcije (SDA) iz Zvornika najoštrije je osudilo sinoćnji napad na policijsku stanicu u Zvorniku. Oni su porodici poginulog policajca ovim putem izjavili saučešće a ranjenim pripadnicima policije poželjeli brz oporavak.

„OO SDA Zvornik izražava duboko žaljenje zbog tragedije koja je zadesila naš grad našu općinu i sve njene stanovnike. Ovoj čin pojedinca koji je počinjen u ime nečega što je strano svim građanima Zvornika i cijele BiH i nema veze sa vjerom Islam i bošnjačkim narodom. Napad je izveden na pripadnike institucije koja štiti sve građane bez obzira na njihovu narodnost i vjeroispovjest, isto tako ovakav napad je usmjeren protiv svih nas bez obzira kako se mi zvali i kojoj etničkoj skupini pripadali“.

„Pozivamo sve naše sugrađane u Zvorniku da ne generalizuju pojedinca sa narodom kojem je pripadao i da se tenzije smire te da se suzdrže od izjava, komentara na društvenim mrežama koje podgrijavaju tenzije i mogu izazvati novu nesreću. Nažalost cilj napadača je postignut svi smo u strahu i Bošnjaci i Srbi koji žive na ovim prostorima te s toga pozivamo sve da i ovaj težak trenutak zajednički prebrodimo, pomognemo istražnim organima da svoj posao odrade profesionalno i rasvjetle ovaj slučaj do kraja“.

„Nadamo se brzom rasvjetljavanju ovog napada i iscrpnom izvještaju o svemu ovom. Pozivamo sve da zajednički prebrodimo ovo kako bi smo iz svega izašli bolji i spremniji da se ovakve tragedije na ovim prostorima više ne ponavljaju nikada i nikom“, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora SDA Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se