18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Radovi u zvorničkom Domu zdravlja

ZVORNIK – U zvorničkom Domu zdravlja u toku je rekonstrukcija prvog sprata i zamjena krova, dok je u Čelopeku u toku izgradnja ambulante.

Ukupna vrijednost radova je 470.000 KM od čega resorno Ministarstvo obezbjeđuje 70 odsto sredstava, a Opština Zvornik 30 odsto.

Prema riječima direktora Milana Kikića, radovi na prvom spratu omogućiće smještanje svih timova porodične medicine na jednom spratu, a koji se sada nalaze dijelom na prvom, a dijelom na trećem spratu Doma zdravlja.

– Prvi sprat biće namijenjen isključivo za timove porodične medicine i prilagodjen standardima koji su potrebni za njihov rad. Na njemu će biti izgrađeno 16 ordinacija i 8 intervencija. Pored rekonstrukcije prvog sprata, na Domu zdravlja u toku je i izgradnja krova, te izgradnja ambulante u Čelopeku koja je trenutno smještena u privatnom prostoru. Ambulananta koja se gradi na zemljištu Doma zdravlja imaće priručnu laboratoriju, ordinacije i intervenciju i za rad dva tima porodične medicine. Značaj izgradnje ambulante je izuzetan i za Dom zdravlja, jer se tu ispunjavaju standardi potrebni za rad timova porodične medicine, a najveći značaj će imati mještani, jer će dobiti adekvatan prostor za pružanje svih usluga potrebnih za rad porodične medicine – rekao je Kikić.

Izvođač radova je zvorničko preduzeće „Jokić invest“, a rok za završetak 150 dana, odnosno očekuje se da budu završeni u septembru.

Dom zdravlja ima 27 timova porodične medicine od čega 16 u gradu. Trenutno je na specijalizaciji 10 ljekara iz porodične medicine, a ove godine u planu je da se još 2 ljekara upute na specijalizaciju iz ove oblasti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se