14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Putin: Zapad voli Rusiju samo kad je slaba

MOSKVA – Stiče se utisak da Zapad voli Rusiju samo kada je slaba i kada joj treba slati humanitarnu pomoć, izjavio je Vladimir Putin u intervjuu za dokumentarni film „Predsjednik“ posvećen 15. godišnjici početka njegovog prvog mandata na mjestu šefa države, prenijela je danas agencija RIA Novosti.

„Stičem ponekad utisak da oni nas vole kada nam treba slati humanitarnu pomoć. Tada je sve u redu, tada nam šalju krompira“, rekao je Putin u intervjuu Vladimiru Solovjovu, autoru filma koji će biti emitovan 26. aprila.

„U svijetu su riješili da Rusija prestaje da postoji u sadašnjem obliku. Pitanje je samo bilo kada će se to desiti i koje će biti posljedice“, naveo je ruski predsjednik.

Putin je terorističke akte u Beslanu i pozorištu na Dubrovki nazvao najtežim trenucima rada na čelu države.

„Bilo je jasno koliko je velika odgovornost. Odlučio sam da drugog izbora nema i da treba ići do kraja“, rekao je ruski predsjednik, govoreći o događajima iz 2004. u školi u Sjevernoj Osetiji kada je poginulo 335 osoba od kojih 186 đaka-talaca i u moskovskom pozorištu 2002. godine, kada je po zvaničnim podacima poginulo 130 talaca.

Putin je u intervjuu rekao da komunicira sa stanovništvom ne zato što mu trebaju alternativni izvori informacija, već zato što se osjeća dijelom naroda.

„Ne treba to da tražim, ja to sve imam. Čak i ne znam zbog čega. Teško mi je da kažem, razumijete. Jednostavno, osjećam se delom naše zemlje, delom naroda“, rekao je predsjednik Rusije, koji redovno održava „Direktnu liniju“ i odgovara na pitanja građana a sa njima komunicira često i prilikom posjete regionima, navodi RIA Novosti.

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se