18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Predstavljena zbirka pjesama „Stakleni put“

ZVORNIK – U zvorničkom Domu omladine predstavljena je zbirka vjerskih pjesama „Stakleni put“ autora Ilinke Matić iz Zvornika.

Matićeva je rekla da je knjiga „Stakleni put“ saržajna cjelina koja govori o značaju tradicije, običaja i vjere kao pokretača svega, a istovremeno poručuje da je u sitnicama, koje čine život, naša sreća ili nesreća, naši strahovi i nadalja, naša sudbina.

Ističući da su u knjizi centralne teme, vjera, život i religija, Matićeva je rekla da je inspiraciju za pisanje stihova pronalazila u svakodnevnom životu, ljudskoj patnji, tradiciji i molitvama.

Ona je dodala da knjigom poručuje da bude više poštovanja, druženja i razumijevanja, zbog toga što postajemo sve udaljeniji jedni od drugih i dodala da je, molitva, ipak, nešto što može da pomogne i što nam pruža nadu.

Govoreći o knjizi pjesnik Dejan Spasojević iz Zvornika rekao je da zbirka, osim pjesničke, ima i dokumentarnu vrijednost koja ostaje u naslijeđe.

„Matićeva je u svojim pjesmama opisala jedino vrijedno i neprolazno u nama, a to je Bog i ono što je u skladu sa Božijim pravilima života, u ovom slučaju to su tradicija, običaji“, rekao je Spasojević.

Direktor Doma omladine Đorđe Deurić istakao je da su ovom knjigom promovisane prave vjerske, duhovne i pravoslavne vrijednosti, izražavajući zadovoljstvo što je zbirka predstavljena uoči velikog i najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se