15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Poraz od Željezničara: Već treća utakmica bez postignutog pogotka

Fudbaleri Drine su u okviru 21. kola BH Telecom Premijer lige na Grbavici pretrpili poraz od sarajevskog premijerligaša Željezničara.

Prvi udarac u okvir gola iz slobodnog udarca sa preko 30 metara uputio je Aleksandara Kosorić, povratnik u prvi sastav Željezničara, ali je Goran Maksimović na golu Drine bez problema ukrotio njegov udarac. Šut Riada Bajića s nekih 20-ak metara uz manju nesigurnost zaustavlja golman gostiju, prenosi Sportsport.ba.

U prvoj dijelu prvog poluvremena izabranici Milomira Odovića su bili ti koji su loptu imali u svom posjedu, ali bez pravih prilika. Dobar prodor Kokota po desno strani i udarac, a domaći su tražili jedanaesterac od glavnog sudije Gorana Paradžika, ali se sudija iz Ljubuškog nije oglasio.

Žuti karton je u 21. minuti zaradio Dejan Blagojevića nakon starta nad Ognjenom Đelmićem. Defanzivcu Zvorničana ovo je bio treći žuti karton, zbog čega ga u narednom kolu neće biti u sastavu Srđana Bajića protiv Čelika. Dvije minute kasnije najbolji strijelac Željezničara ove sezone, Riad Bajić, je nakon kornera šutirao iskosa sa desne strane, sa nekih 6-7 metara, ali je lopta otišla preko gola.

U 30. minuti Beganović sa pet metara glavom pogađa prečku nakon odličnog centaršuta Kokota. Samo 60 sekundi kasnije Hasanović je odlično uposlio Bajića čiji udarac brani Maksimović, ali je na pravom mjestu bio mladi Dženis Beganović i loptu sa tri mjesta posprema u mrežu za prvi gol u dresu Željezničara u seniorskoj konkurenciji.

Novu dobru šansu fudbaleri Željezničara imali su preko Zorana Kokota, ali loptu nakon njegovog udarca sa linije čisti gostujuća odbrana. Terensku inicijativu i konstatne atake na gol Zvorničana Plavi su materijalizovali u 35. minuti. Bajić je kratko nakon kornera odigrao sa Đelmićem, krilni napadač Želje centrirao je na drugu stativu gdje je najvisočiji bio Jasmin Boganović, te loptu glavom pospremio u mrežu nemoćnog Maksimovića.

Osam minuta prije kraja prvog dijela gostujući trener odlučio se na prvu izmjenu. Miloša Filipovića na terenu je zamijenio Aleksandar Kikić, a rezultat se do kraja prvih 45 minuta nije mijenjao.

Drugo poluvrijeme domaći su otvorili takođe ofanzivno. Plavi su već na samom startu imali dvije odlične prilike. Prvo je mladi Amir Hadžiahmetović šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je njegov udarac izblokirala gostujuća odbrana, što je olakšalo posao golmanu Drine da sigurno pokupi loptu. 

U 53. minuti ponovo su odlično kombinovali Bajić i Đelmić nakon slobodnog udarca za Željezničar, a nakon ubačaja ovog drugog odlično je šutirao Hasanović ali njegov udarac zaustavalja gostujući golman. Lopta se odbija do Bajića, a njegov šut krajnjim naporom Maksimović izbacuje u korner. Tri minute kasnije Drina je imala prvu ozbiljniju priliku preko Ilića.

Ekipa Drine je u nastavku bila dosta ofanzivnija, a nakon jednog kornera za Drinu Antolović je imao jednu slabiju intervenciju, ali je lopta otišla pored njegove lijeve stative. Na suprotnoj strani je Beganović uklizao kako bi stigao na centaršut Đelmića, ali je njegov udarac sigurno zaustavio Maksimović.

Do kraja se uglavnom igralo pred golom Drine, ali se rezultat se nije mijenjao. Gosti su uglavnom bili orijentisani na kontre, ali ih je u ostatku meča bilo jako malo, gotovo nikako.

Fudbalerima zvorničke Drine ovo je već treća utakmica za redom bez postignutog pogotka sa samo jednim bodom osvojenim protiv Sarajeva. Kako će se novi trener Bajić izboriti sa ovim negativnim saldom, bez nekoliko povrijeđenih igrača imaćemo priliku da vidimo sledeće subote u Zvorniku, kada Drini gostuje jedan od konkurenta za opstanak, Travnik.

Utjeha Drine poslije ovog poraz može biti samo situacija da su joj dva najveća konkurenta, Mladost i Zvijezda iz Gradačca takođe izgubili.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se