9.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Pomoć italijanske ambasade opštini Zvornik

ZVORNIK – U skladu sa ranijim dogovorima sa Njegovom ekselencijom ambasadorom Italije u BiH Ruđerom Koriasom koji je u Zvorniku boravio u februaru ove godine, našu opštinu prošle sedmice posjetio je Marko Zekinato (Marco Zecchinato), šef Projekta Ambasade Italije u BiH za plasman pomoći opštinama koje su pretrpjele velike štete od poplava u BiH sa svojim saradnicima.

Tom prilikom rukovodstvu opštine predočeno je da će okvirni iznos pomoći opštini Zvornik u okviru projekta Vlade Republike Italije iznositi 200.000 evra.

Opštinska uprava dostavila je Ambasadi sve tražene podatke o potencijalnim korisnicima pomoći – poljoprivrednicima i preduzećima koja su pretrpjela najveće štete u prošlogodišnjim poplavama, te za jedan infrastrukturni projekat.

Zekinato je prilikom posjete obišao lokaciju na rijeci Sapni u mjesnoj zajednici Ulice na kojoj bi postojeći most trebalo da se zamijeni novim čime će se omogućiti veća propusnost korita u tom dijelu, kao i preduzeća „Cer komerc“, „Tehnomanija“ i pekaru „Dijana“, te jednog poljoprivrednika.

Ambasada Italije u narednom periodu sačiniće projektni plan plasiranja pomoći gdje će kod poljoprivrednika jedan od preduslova za dobijanje pomoći biti da je njihovo gazdinstvo registrovano.

Očekuje se da planirana pomoć bude plasirana do kraja ljeta 2015. godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se