20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Podrška Narodnoj skupštini u borbi za odbranu Dana Republike

ISTOČNO SARAJEVO – Asocijacija „Stvaraoci Republike Srpske“ pruža punu podršku Narodnoj skupštini i svim političkim strankama iz Republike Srpske u borbi za odbranu Dana Republike i osuđuje zahtjev Bakira Izetbegovića da se ukine ovaj najznačajniji datum i praznik iz skorije istorije srpskog naroda.

U saopštenju se ističe da članovi Asocijacije, kao i svi građani u Republici Srpskoj, sa velikom zabrinutošću prate najnovija negativna politička zbivanja u BiH kojima je glavni vinovnik upravo Bakir Izetbegović.

„Hoćemo da vjerujemo da Izetbegović nije svjestan svojih postupaka i posljedica koje će proizvesti, jer kako drugačije objasniti da zanemaruje činjenicu da time zadaje snažan udarac BiH za koju se deklarativno snažno zalaže. Isto tako, porazno je ako to Izetbegović čini svjesno i namjerno“, navode iz Asocijacije „Stvaraoci Republike Srpske“.

U tom slučaju, ističe se u saopštenju, ostaje pitanje bez odgovora – zašto nema reagovanja visokog predstavnika EU i drugih međunarodnih predstavnika koji se nalaze u BiH?

„Oni bi morali da podsjete Izetbegovića na istorijsku činjenicu da je Republika Srpska stvorena 9. januara isključivo voljom srpskog naroda, isto kao što je muslimansko-hrvatska Federacija BiH stvorena voljom druga dva naroda, te da je politika nametanja volje srpskom narodu već jednom u prošlosti doživjela poraz“, naglašava se u saopštenju.

Članovi Asocijacije „Stvaraoci Republike Srpske“ pozvali su Izetbegovića da povuče svoju inicijativu koja je unaprijed osuđena na neuspjeh, jer duboko vjeruju da Ustavni sud neće nikad donijeti neustavnu odluku.

„Inicijativa, sama po sebi, nije važna, ali njeno aktuelizovanje nas svađa i udaljava jedne od drugih, čime dajemo za pravo onima koji u održivost BiH, na duge staze, ne vjeruju“, poručuju članovi Asocijacije „Stvaraoci Republike Srpske“.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se