23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

“Pink Panteri” do dragulja stigli kroz rupu u zidu

LONDON – Fotografije trezora juvelirnice u londonskom Haton gardenu, koji su navodno pripadnici “Pink Pantera” opljačkali na katolički Uskrs, osvanule su juče u britanskim medijima.

U najvećoj pljački koju je Velika Britanija vidjela lopovi su upotrijebili tešku opremu za sječenje i bušenje kako bi dospjeli u podrum sa trezorom, iz kojeg su pobjegli sa draguljima i gotovinom u vrijednosti od 201 milion funti.

Fotografije koje su se pojavile u britanskim medijima, a koje je nezvanično objavio Skotland jard, otkrivaju na koji način su pljačkaši uspjeli da probiju poprilično zaštićeni trezor i opustoše čak 72 sefa.

Isječeni i razbijeni sefovi pobacani su po podu, a teški alati koji su korišćeni za sječenje pronađeni su nedaleko od trezora. Ipak, najupečatljiviji detalj je ogromna rupa u zidu koji vodi do trezora. Pljačkaši su probušili betonski zid debeo pola metra kako bi pristupili prostoriji sa sefovima. Lopovi su ušli u zgradu preko okna za lift pošto su neutralisali sofisticirani sistem bezbjednosti, da bi potom upotrijebili teške mašine za sječenje, provalili u trezor i otvorili sefove. Sumnju na “Pink Pantere” podjednako baca i dobra pripremljenost akcije i svjedočenje jednog od očevidaca, koji je “vidio nekoliko muškaraca iz istočne Evrope kako osmatraju juvelirnicu sedam dana prije pljačke”.

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se