15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Paljenje zastave biće sankcionisano

Iz kabineta predsjednika Srbije Tomislava Nikolića saopšteno je da iza paljenja hrvatske zastave pred Palatom pravde u Beogradu ne stoji politika rukovodilaca Srbije i da se državni vrh Srbije gnuša omalovažavanja simbola bilo koje države.

Savjetnik predsjednika Srbije Ivan Mrkić, u ime predsjednika Srbije, uputio je hrvatskom kolegi Dariju Mihelinu poruku za predsjednika Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović u kojoj se osuđuje paljenje zastave i navodi da će protiv počinioca biti preduzete sve mjere predviđene zakonom, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima predsjednika Srbije.

„Verujem da ćete razumeti da iza ovakvih incidentnih pojava ne stoji ozbiljna politika bilo koga, a kamoli rukovodilaca Srbije. Ovo uverenje potkrepljujem i činjenicama da su se i u Hrvatskoj događali brojni incidenti i ozbiljna kršenja prava, a mi ih nismo, niti ćemo, stavljati u prvi plan naše političke pažnje“, poručio je Mrkić.

On je naglasio da se Beograd rukovodi dokazanom mudrošću „da komšije treba da učine sve da im zajednički život bude bolji, a ne da ga zagorčavaju“.

„Zato ćemo i ubuduće sve naše napore usmjeriti ka tom cilju, a uz vaše uzvratno delovanje, biće nam sve dohvatljiviji“, istakao je savjetnik predsjednika Srbije Mrkić.

Savjetnik predsjednika Hrvatske Darijo Mihelin na upućenu poruku iz Beograda odgovorio je da se predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović srdačno zahvaljuje i raduje saradnji, navodi se u saopštenju.

Lider SRS Vojislav Šešelj juče je pred Palatom pravde u Beogradu zapalio zastavu Hrvatske i poručio da je to odgovor hrvatskom predsjedniku Kolindi Grabar-Kitarović, premijeru Zoranu Milanoviću i ministru spoljnih i evropskih poslova Vesni Pusić zbog izjava o njemu i metodama koje bi trebalo primijeniti da bi bio vraćen u Hag, koje su davali u proteklo vrijeme.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se