9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Nove pumpe u službi profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik

Opštinska Služba profesionalne vatrogasne jedinice kupila je novu pumpu za pretakanje CO2 za potrebe vatrogasnog servisa za šta je iz budžeta opštine Zvornik izdvojeno 12.000 KM.

Prema riječima šefa Službe Slaviše Milića, sa uvođenjem nove pumpe za pretakanje CO2 u rad smanjene su cijene usluga vatrogasnog servisa i to pregleda i kontrole protivpožarnog aparata sa 8 KM na 6 KM, pregleda i kontrole CO2 sa 8 KM na 5 KM i punjenja CO2 sa 6 KM na 4 KM.

– Dosadašnja pumpa bila je stara nekoliko decenija i stvarala je gubitke pri radu, tako da je veoma značajno što je rukovodstvo Opštine izdvojilo sredstva za nabavku nove. Snizili smo cijene usluga punjenja i kontrole protivpožarnih aparata i bočica i ovim putem pozivam pravna i fizička lica da u našem servisu izvrše ovu obavezu – kaže Milić.

Služba profesionalne vatrogasne jedinice po prvi put je kupila i pumpu za crpljenje i dobavljanje vode, kapaciteta 3.500 litara u minuti, za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 6.900 KM. Njena primjena naročito će biti značajna prilikom gašenja šumskih požara gdje će biti moguće crpiti i dobavljati vodu iz obližnjih potoka i rijeka, kao i u slučaju poplava.

Uz podršku Opštinske uprave Zvornik vrši se i remont svih vozila u Službi profesionalne vatrogasne jedinice.

U narednom periodu u planu je nabavka intervencijskih uniformi, čizama za spašavanje iz poplava, intervencijskih kombinezona za požare otvorenog tipa, izolacionih aparata, te kupovina dva čamca sa kompletnom opremom za spašavanje na vodi. Do početka avgusta biće isporučeno i novo navalno vatrogasno vozilo za šta Vatrogasni savez Republike Srpske izdvaja 185.000 KM i Opština Zvornik 111.000 KM.

Od početka godine na području zvorničke opštine evidentirana su 34 požara. Obzirom da je sezona proljećnog uređenja bašti, pozivamo sugrađane da otpad kontrolisano pale, odnosno da to obavljaju za vrijeme povoljnih vremenskih uslova i na površinama koje mogu kontrolisati.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se