20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Novak: Bilo je brutalno

Prvi reket svijeta Novak Đoković rekao je da se nije osjećao dobro na terenu, ali da je prezadovoljan što je pobjedio Endija Mareja i osvojio Masters u Majamiju.

Đoković je trijumfom nad Škotom sa 7:6 (7:3), 4:6, 6:0, poslije dva sata i 47 minuta igre došao do svoje pete titule na Floridi, treće ove sezone, a 51. u karijeri.

Finale je odigrano po najvećem suncu u Ki Biskejnu, zbog čega su uslovi za obojicu tenisera bili izuzetno teški, a Đoković je to i priznao na konferenciji poslije meča, prenosi B92.

„Bilo je brutalno, bilo je veoma toplo. Bio sam spreman za fizičku bitku. Ali, jedno je pripremiti se za to, a druga sve to preživeti na terenu. Očekivao sam duge razmene udaraca i jednostavno sam uspeo da odigram treći set kako je i trebalo. Zbog toga sam presrećan zbog ovog trijumfa“, istakao je Đoković.

„Pokušavam da uživam u ovom trenutku i da što je moguće bolje iskoristim ovaj period u karijeri kada igram najbolje u životu i kada se osećam fizički spremno i sigurno. O tome trenutno razmišljam jer sam svestan da može da traje doveka i da će doći smena generacije“, dodao je Novak.

Srpski teniser je istakao da ga je Marej mnogo namučio i da je zaista uživao u sjajnoj borbi.

„Uopšte se nisam osećao odlično na terenu. Terao me je da se pomučim za svaki poen. Ali, on se osećao isto. Generalno, ovo je bila sjajna borba, fizička borba dvojice igrača sa sličnim načinom igre. Nismo servirali tako dobro, tako da nismo dobijali mnogo lakih poena, pa je za svaki poen trebalo dobro se pomučiti. To je još jedan razlog zašto je meč bio posebno težak“.

Novak je istakao da nije želio da se opusti i kada je imao ubjedljivu prednost u odlučujućem setu.

„Čuo sam da je hrabrio sebe kada sam ja vodio 4:0 i znao sam da se još nada. Zbog toga sam zaigrao još jače“, istakao je Đoković.

Đoković je takođe pojasnio detalj sa kraja drugog seta, kada je zaradio opomenu zbog svog ponašanja, kada je sudija rekao da je reagovao neprimjereno i da je uplašio jednog od skupljača loptica.

„Nisam psovao, niti sam primetio dečaka. Jednostavno sam glasno reagovao prema svom boksu jer sam bio frustriran“, rekao je Novak.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se