9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Nestaloj Armini Kovač još nema ni traga

Armini Kovač (15) iz Donjeg Vakufa, koja je 28. marta nestala nakon izlaska u grad s drugaricama, još nema traga.

Službenici PS Donji Vakuf prije pet dana su zajedno s Jedinicom za podršku MUP Srednjobosanskog kantona, sektora krim policije PU Jajce i donjovakufskog rafting kluba „Dabar“ započeli drugu pretragu korita i obala rijeke Vrbas s ciljem pronalaska djevojčice.

S obzirom na to da su u centru grada u blizini rijeke Vrbas pronađene i neke stvari nestale djevojčice, a o kojoj se još ništa ne zna, organizovana je druga pretraga rijeke Vrbas do Vinca, odakle su pretragu nastaviti službenici policije za rafting klubom Jajce.

„Policija u Donjem Vakufu od dana prijave nestanka Armine Kovač intenzivno traga za nestalom djevojčicom, ali nažalost još nema ni traga, ni glasa o 15-godišnjoj djevojčici, rekli su za portal „Avaza“ iz MUP-a SBK.

Nermina Kovač majka nestale djevojčice kazala je da se nada da će njena kćerka biti pronađena.

„Ja svaki drugi dan završim u Hitnoj pomoći, jer sam bolesna, a još se gore osjećam kako je moja Armina nestala. Sinoć sam bila u Hitnoj, dali su mi neke tablete za smirenje i sada se bolje osjećam. Svaki dan se nadam da će mi se moja Armina pojaviti pred kućnim vratima, kazala nam je Kovač.

Podsjećamo, Armina Kovač je djevojčica visoka 180 cm, ima dugu smeđu kosu, teška je oko 75 kilograma.

Kada je posljednji put viđena nosila je torbu, bijelu jaknu, farmerice i tenisice.

Građani koji posjeduju bilo kakve informacije mogu se obratiti najbližoj policijskoj stanici ili porodici na broj telefona 063 440 329.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se