15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Najljepše note parfema koje nam donosi ovo proljeće

Bilo da ste opsjednuti modom, ili totalno nemarni, trendi ili alternativka, plavokosa ili brineta, punija ili mršavija, jedna stvar je zajednička svim ženama, jedna opsesija – parfem.

Nakon teških zimskih parfema koji su nas grijali tokom proteklih mjeseci, napokon je došlo vrijeme za malo svježine, a tome će svakako doprinjeti prozračne, lepršave note svih onih bočica koje nam se smiješe sa polica parfimerija.

Kada žena vidi natpis “ limited edition“ to je skoro kao i kad vidi oznaku „SALE“ – jedina „logična“ misao tada je – moram to imati. No, koliko god to bilo površno i alogično, kratkoga daha, složićemo se da je posebna limitirana edicija linije See by Chloé, Si Belle zaista zaslužila epitet posebna. Note nerolije i lista breze proizvode iznenađujući kontrast sa notama, gdje se gardenija miješa s pupoljcima narandže i senzualnim bijelim mošusom. Sigurno jedan od favorita svih stylish dama.

Ukoliko ste ljubitelj drvenasto-cvijetnih nota, volite kombinaciju osvježavajućeg mirisa mandarine i nježnog jasmina, prožete mirisom čempresa, lovora i bora, onda je proljetni novitet Paradiso Roberta Kavalija vaš logičan odabir. Nekako podsjeća na italijanske krajolike, pa ako već ne možemo do prekrasnih krajolika i zavodljivih Italijana, možemo bar na kratko zažmuriti, udahnuti Paradiso i biti tamo, taman toliko, koliko traje miris parfema.

Nakon Italije vodimo vas do Rija, koji je sam od sebe, egzotičan i neodoljivo strastven, baš to su epiteti koji krase parfem Sexy Rio de Janeiro Majkla Korsa posvećen njegovom omiljenom gradu. Među mirisnim notama parfema nalaze se note sandalovine, mandarine, manga, jasmina, vanilije i ambre.

Tako da ako vam neko ponudi neko egzotično putovanje, pa iako je metaforično i odnosi se samo na ono kroz čula mirisa i svijet parfema, obavezno recite „Si“. Rijetki su oni koji ne znaju da je to u prevodu sa Španskog „Da“. Veliko da dajemo toaletnoj vodi Sì by Giorgio Armani koja ima nježan miris koji nam otvara vrata nekog vrta sa sočnim ekstraktom nektara crnog ribizla , kruške i mandarine. Za savršen spoj stručnjaci su dodali prekrasnu freziju i notu majske ruže.

Givenchy nam donosi Mes Envies Irresistibles, još jedno poželjno limitirano izdanje cvijetnih nota u čijoj osnovi je kraljica ruža, a sami potpis na njemu dovodi ga na listu onih koje moramo probati ovog proljeća.

Kažu da se najbolje uvijek ostavlja za kraj, pa da ne bismo rušili tradiciju, neka tako bude i ovoga puta.

Proljeće je uvijek u znaku cvijeća, boja, mirisa, uživanja svih čula u prekrasnoj prirodi. Beskrajno nježan za sobom ostavlja dodir romantike i čini da se zaista osjećamo posebno, to bi valjda značilo da je cilj ispunjen i zadatak obavljen, zar ne?

Sve radosti proljeća stale su u kapi jednog parfema.

Savršeni Dolce Floral Drops, Dolce & Gabbana.

J.C. Ellena je svojevremeno izjavio: „Miris nije ništa drugo nego dodir koji osjetite na daljinu“. Pa, ponovite si to naredni put kada budete birali novi parfem.

Ove parfeme možete potražiti u obližnjim parfimerijama ili ih naručiti online, preko stranica poput Kaymu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se