23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Načelnik Stevanović i Brian Šierce o projektu „Konsultacije za energetsku efikasnost u BiH“

ZVORNIK – Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović juče je u okviru projekta „Konsultacije za energetsku efikasnost u BiH“ imao sastanak sa vođom Tima Njemačkog društva za internacionalnu saradnju „GIZ“ Brianom Šeirceom.

Tokom redovnog sastnka predstavljeni su rezultati dosadašnjih aktivnosti Opštine Zvornik na polju energetske efikasnosti, kao i planovi podrške GIZ-a Opštini Zvornik.

Šierce je ocijenio da Opština Zvornik ima implementirane sve faze u okviru organizacionog razvoja, posebno sa aspekta  energetskog menadžmenta. Šierce je rekao da će nastaviti davati podršku na osnaživanju i jačanju energetskog menadžmenta u Zvorniku u smislu umrežavanja Opštine i svih javnih institucija koje su dužne da imaju energetskog menadžera u skladu sa Zakonom o energetskoj efikasnosti Republike Srpske.

Sljedeći korak u okviru projekta „Konsultacije za energetsku efikasnost u BiH“ biće uspostavljanje softvera za praćenje potrošnje energije i prijedloga za njene uštede u svim javnim institucijama na području zvorničke opštine.

Načelnik Stevanović je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom realizacijom projekta te ocijenio da će sam softver dati određene prijedloge za preduzimanje aktivnosti koje će rezultirati uštedama, a što će se pozitivno odraziti i na opštinski budžet. On je napomenuo da je to proces koji će trajati, kao i da je opština opredijeljena da ide u tom pravcu.

U radu sastanka učestvovala je i šef opštinske Službe za javne nabavke, razvoj i međunarodnu saradnju Mila Knežević.

Memorandum o razumijevanju u okviru projekta „Konsultacije za energetsku efikasnost u BiH“ načelnik Stevanović i Šeirce potpisali su u septembru 2013. godine.brian šierce

 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se