23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Na Bairu izgorila kuća višečlane porodice: Pomoć neophodna

ZVORNIK – Salku Mehmedoviću u zvorničkom naselju Bair u noćašnjem požaru izgorila je kuća. Noćas u 03:40 časova, kada su osjetili da njihova kuća gori, u njoj je bilo sedam članova porodice od kojih, na svu sreću, niko nije povrijeđen.

Lice mjesta danas je obišao načelnik opštinskog odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović koji je obećao da će i opština pomoći u obnovi kuće.

– Ovo je jedna višečlana porodica i ovdje se radi o stopototnoj šteti. Mi ćemo interventno pomoći sa određenim iznosom kako bi Mehmedovići što prije sanirali štetu i vratili se u svoju kuću – rekao je Cvijetinović.

Prema Mehmedovićevim riječima, noćas ih je probudilo pucanje crijepa i kad je on izašao napolje, vatra je već bila zahvatila krov.

On je pretpostavio da su elektro-instalacije izazvale požar koji je intenzivirao noćašnji vjetar, a situaciju je otežalo i to što se kuća nalazi na teško dostupnom mjestu do kojeg su vatrogasci morali da dođu kroz uske, teško prohodne ulice.

Salkov sin Senad radi u Marketu „Zvorničanka“ čiji je vlasnik Mihajlo Ostojić odmah dao pomoć od 5.000 KM.

– U ovakvom vremenu i ovakvoj situaciji to nam znači mnogo, rijetko koji poslodavac bi i pomislio da pomogne. Zahvalni smo njemu i njegovoj porodici i opštini koja je najavila da će nam pomoći – rekao je Salko.

Porodica Mehmedović našla je smještaj kod Salkovog brata.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se