15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Muzika za svadbe kroz žanrove – za svakog po nešto

Svi mi posebno preferiramo određenu vrstu muzike, koja nas prati gdje god da krenemo: u prevozu do posla, na putu do škole, na putovanjima, kad krenemo na fakultet… neke pjesme nas posebno vezuju za pojedine događaje, i veoma lako vrate u određen period našeg života, te izazovu emocije koje smo tada osjećali. Ipak, muzika za svadbe se na našim prostorima nerijetko smatra kao nešto posebno i izdvojeno, kao muzika koja se sluša isključivo na taj dan, pa su uskladu sa tim i numere koje se izvode. Bilo da uskoro planirate vjenčanje ili ćete prisustvovati istom, možda bi bilo dobro da se zapitate koje su vaše muzičke želje u tom slučaju i da li ima nekih koje biste posebno tog dana željeli da čujete.

Pop muzika

Brze i spore melodije ovog žanra najčešći su uvod kada je muzika za svadbe u pitanju, i one odmah mlađe goste pokrenu na igru i veselje. Ukoliko ste pristalica stranih pjesama ove muzičke vrste, nije isključeno da ih čujete i na nekom vjenčanju. Muzika za svadbe se dosta osavremenila, pa tako podjednako i DJ –evi i bendovi izvode neke od popularnih stranih hitova u ovim prilikama. Takođe, iz ovog domena se najčešće bira i numera za prvi ples mladih supružnika, te je obavezno treba staviti na listu svake muzike za svadbe.

Rock muzika

Ukoliko ste isključivi pristalica rock zvuka, danas možete bez problema napraviti proslavu vjenčanja po svojoj mjeri, jer mnogi bendovi uključuju i ovaj žanr u svoj repertoar. Nemojte se ustezati da, ukoliko planirate ovaj svoj poseban, srećan dan, samo ovu vrstu muzike izaberete. Muzika za svadbe može sasvim dobro zvučati i u rock melodijama, a gosti će biti iznenađeni da se i uz ovaj zvuk mogu podjednako dobro provesti kao i uz narodnu muziku.

Ex – yu hitovi

Muzika za svadbe je, u bilo kojoj varijanti, nezamisliva bez ex – yu rock hitova. Njih podjednako vole i mlađe i starije zvanice, te je gotovo nemoguće da se neka od ovih pjesama ne odsvira ili ne uvrsti na DJ listu. U svakom slučaju budite sigurni da ćete svoje goste nekom od ovih numera pokrenuti na igru – a ukoliko ste, pak, gost na vjenčanju, sumnjamo da ćete biti u stanju da mirno ostanete da sjedite, čak i ako niste ljubitelj plesanja. Ex – yu hitovi, bilo da su u brzom ili sporom ritmu, provjereno podižu raspoloženje.

Starogradska i novokomponovana narodna muzika

Muzika za svadbe nužno podrazumjeva i zvuke starogradske i/ili novokomponovane narodne muzike, koja daje najbolju podlogu svakom slavlju i atmosferu dovodi do usijanja. Ukoliko ste izričiti protivnik ovog žanra, možda bi ipak bilo bolje da još jednom razmislite – sigurno da postoje neke divne kafanske numere koje će i vas razgaliti, a vaše goste pokrenuti na igru. U drugom slučaju, budite uvjereni da ste sa ovim muzičkim žanrom načinili pun pogodak. Kao gost na vjenčanju se, pak, potrudite da provjerite da li muzika za svadbe prima i muzičke želje, odnosno naručivanje pjesama, ili je repertoar sa mladencima unapred dogovoren, kako se ne biste nepristojno ponijeli.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se