14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Moskva nikada nije prijetila nuklearnim oružjem

Rusija nikad nije prijetila da će upotrijebiti nuklearno oružje u vezi sa Krimom i zemljama Baltika, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je dodao da su te tvrdnje dio „histerije“ i one su klasičan primjer demonizacije Rusije koja dolazi sa Zapada.

„Ovo je klasičan primjer nastavka histerije i demonizacije naše zemlje. Oni sami potpiruju tu vatru. Oni nemaju činjenice na koje mogu da se oslone i oni sami se plaše toga što napišu“, rekao je Peskov novinarima.

List „Tajms“ objavio je da ruski predsjednik Vladimir Putin koristi prijetnju „nuklearnom silom“ u vezi sa baltičkim zemljama kako bi prisilio NATO da se povuče sa ruske granice.

List navodi da potencijalne inicijalne kapisle uključuju bilo kakav pokušaj Zapada da vrati Krim Ukrajini, NATO isporuka oružja Kijevu i zemljama Baltika gdje, prema riječima američkih zvaničnika, ruske bezbjednosne strukture vide „iste uslove koji su postojali u Ukrajini i motivisali Rusiju da preduzme akciju“.

Peskov je dodao da je „nemoguće ozbiljno prihvatiti takvo pisanje“, prenosi „Raša tudej“.

On je dodao da Rusija nikad nije prijetila da će upotrijebiti nuklearno oružje u vezi sa događajima na Krimu.

„Ti koji pišu takve članke nisu se potrudili da pročitaju originalni izvor, odnosno riječi predsjednika Vladimira Putina, koje je izrekao u nedavno objavljenom dokumentarcu“, rekao je Peskov.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se