18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Mladi podržavaju akciju „April – mjesec čistoće“

ZVORNIK – U organizaciji Opštinske uprave Zvornik sutra će na gradskoj plaži u 13:00 sati početi akcija „April – mjesec čistoće“.

Akcija će biti realizovana u saradnji sa AD „Vodovod i komunalije“, a uključiće se i škole, savjeti učenika srednjih škola, predškolska ustanova, sportski klubovi i nevladine organizacija od kojih će svako dati svoj doprinos u čišćenju i uređenju površina u gradu i mjesnim zajednicama.

Koordinator aktivnosti u koje su uključeni mladi Ognjen Pavlović, savjetnik načelnika opštine za mlade i NVO, rekao je da će Omladinski savjet Zvornik, Multimedijalni centar mladih, savjeti učenika TŠC-a i SŠC „Petar Kočić“ i Dom omladine realizovati niz aktivnosti tokom dva dana.

U srijedu u 13:00 sati uključiće se u čišćenje gradske plaže, vršiti sađenje tuja pored magistralnog puta i uređenje platoa ispred Privredne banke. U 16:00 sati uređivaće prostor ispred „Kasine“, kao i prostor ispred Doma zdravlja.

U četvrtak u 16:00 sati uređivaće odbojkaški teren, fudbalsko igralište i dječije igralište na gradskoj plaži.

Zamjenik načelnika opštine Bojan Ivanović ocijenio je da je izuzetno pozitivno što se u akciju uključuju mladi ljudi koji su dobar primjer kako treba čuvati svoju okolinu.

– Na ovaj način oni pokazuju brigu prema okolini i odgovornost prema sugrađanima, jer će svojim radom doprinijeti da sredina u kojoj živimo bude čistija i uređenija – rekao je Ivanović koji je pozvao i ostale sugrađane da se priključe akciji i urede svoje okruženje.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se