5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Majami: Novak poslao Ferera kući i ušao u polufinale

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Majamiju pobjedom nad Davidom Fererom sa 7:5, 7:5.

Đoković je odigrao veoma kvalitetan meč protiv raspoloženog protivnikai i posao završio za sat vremena i 52 minuta, javlja B92.

Novak će se u borbi za titulu boriti sa domaćim predstavnikom Džonom Iznerom koji je u dva seta razbio Japanca Keija Nišikorija. To će biti repriza prošlonedeljnog meča u kojem je Srbin odigrao sigurno i slavio u dva seta.

Ovo je bio 19. međusobni duel Novaka i Davida, a Đoković sada vodi sa 14-5 u pobjedama, pošto je ostvario i osmu uzastopnu.

Od prvog do posljednjeg poena na Floridi smo gledali izuzetno kvalitetan meč, vjerovatno i najkvalitetniji u dosadašnjem toku turnira. Teniseri su čisto udarali lopticu, bili agresivni i željeli da prave vinere.

Ferer je protivnika iznenadio napadačkom igrom od samog starta, a ona mu je donijela rani brejk. Odlično je pogađao forhendom, iako Novak nije zaostajao u polju. Polako je dizao agrsivnost, izjednačio na 4:4, a onda i dodatno pritisnuo protivnika u finišu i poveo u setovima.

Drugi dio igre otvorio je tako što je oduzeo servis Fereru, a na 5:4 propustio je priliku da ranije završi meč. Iako je do tada bio izrazito siguran, sada mu je stao servis, a Španac je bekhend paralelom ostao u igri. Ipak, nije mnogo bilo potrebno Noletu da napravi novi brejk i završi posao.

Đokovića je savršeno služio forhend kojim je diktirao poene, ali ono što nije uobičajeno su brojni izlasci na mrežu – čak 18 osvojenih poena iz 27 pokušaja.

Takođe, Beograđanin je bio veoma agresivan – zabilježio je 34 direktna poena, naspram 10 Davidovih, ali je imao i 10 grešaka više – 37:27.

U njegovom boksu bili su srpski reprezentativci Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić sa ljepšim polovinama.

Đoković je nastavio put ka odbrani titule na Mastersu u Majamiju koji se igra za nagradni fond od 6.267.755 dolara.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se