8.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Krapikas: Marjanovića je skoro nemoguće zaustaviti

Trener košarkaša Žalgirisa Gintaras Krapikas rekao je da meč protiv Crvene zvezde u Top16 fazi Evrolige od velike važnosti za njegov tim, iako nema rezultatski značaj.

„Crvena zvezda i mi nemamo šanse da se plasiramo u narednu rundu, ali to ne mijenja pripremu uoči meča. Bitno je da sezonu u Evroligi na domaćem terenu završimo sa pobedom, slično kao što smo slavili u Beogradu. Očekujem da navijači naprave odličnu atmosferu, možda čak bolju nego što je bila u Beogradu“, rekao je Krapikas za zvanični sajt litvanskog kluba.

Krapikas je dodao da će ekipa posebno obratiti pažnju na najkorisnijeg igrača Evrolige ove sezone i centra Bobana Marjanovića.

„Biće nam teško da ga zaustavimo, skoro nemoguće. Marjanović igra fantastično ove sezone i pokušaćemo da ga svedemo na što manje poena, ali ne smijemo da zaboravimo na ostale igrače“, dodao je litvanski strateg.

Duele pod košem sa Marjanovićem vodiće centar Žalgirisa Robertas Javtokas.

„Marjanović je ove sezone u Evroligi ostavio veoma dobar utisak i češto ima dvocifren broj poena i skokova. Visok je i snažan, ali ima nedostatke kao što je brzina i potrebno je da ga držimo daleko od koša“, rekao je Javtokas.

Njegov saigrač Arturas Gudaitis rekao je vjeruje da će Žalgiris ostvariti petu pobjedu u Top16 fazi elitnog takmičenja.

„Potrudićemo se da pobjedimo jer je za nas svaki meč u Evroligi proslava. Želimo da obradujemo naše vjerne navijače“, zaključio je Gudaitis.

Utakmica 13. kola Evrolige između Žalgirisa i Crvene zvezde igra se sutra od 18.45 u Kaunasu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se