10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Kako se bira oprema za kupatilo

Ako se ovih dana useljavate u novi stambeni prostor ili jednostavno želite da renovirate kuću ili stan, vjerovatno je kupatilo na spisku za nabavku novih elemenata. Oprema za kupatilo je možda naizgled veliki trošak, ali to je samo naizgled jer ne košta koliko i nove sanitarije, a štedi prostor, vreme i živce koje biste potrošili sređujući ili sklanjajući ako u kupatilu ne bi postojala odgovarajuća oprema za kupatilo.

Kada ste zamjenili cijevi kojima je bila neophodna zamjena i posle toga sredili pločice, ili možda nijedno od ta dva niste radili jer niste ni planirali da renovirate ispočetka, znači da je vrijeme da u vaše domaćinstvo stigne nova oprema za kupatilo. Oprema za kupatilo je sve što se koristi u kupatilu, a nisu sanitarije i nije potrošno upotrebljivo (hemikalije, proizvodi za negu i higijenu, četkice za zube, krpe za brisanje, peškiri i slično). Oprema za kupatilo je obično ono što se ugradi u kupatilo. To znači da je oprema za kupatilo i ormarić pored lavaboa, i polica koja visi iznad njega, ali i ugradni aparati kojima se postavlja postolje da bi imali svoj prostor za odlaganje i da bi bili pri ruci kada treba da se koriste. Takvi aparati su, na primjer, fen koji je spiralnom žicom povezan sa postoljem kao oni fenovi u hotelima, aparat za brijanje koji se instalira u poličicu iznad lavaboa, kao i mnogi drugi slični aparati za negu koji mogu vama kao domaćinima da budu zanimljivi da ih ugradite jer ih često koristite.

Oprema za kupatilo treba da bude dobro premjerena

Kao što narodna izreka kaže: tri puta mjeri, jednom sjeci. Prvo se pravi plan jer ne treba svima ista oprema za kupatilo – nekome će biti dovoljna škrinja koja će sakriti sifon ispod lavaboa, a nekome su potrebni kupatilski ormani i glomazniji namještaj. Oprema za kupatilo zavisi i od veličine prostorije i od potreba za skladištenjem u kupatilu. Kada se odlučite za vrstu namještaja, tj. kada spoznate koja oprema za kupatilo vam je najneophodnija, izmjerite slobodan prostor i predvidite gdje bi koja oprema za kupatilo stajala. Bitno je da ne natrpate suvišan namještaj u kupatilo jer ma koliko vam oprema za kupatilo olakšala snalaženje u kupatilu i rasteretila ostatak kuće, previše namještaja i ugradnih elemenata u kupatilu jeste loša oprema za kupatilo. Ako ste poručili izradu kupatilskog namještaja po mjeri, biće lakše jer su to uglavnom specijalizovani majstori koji dobro znaju šta je oprema za kupatilo i razumiju kakve su vaše potrebe u vezi sa tim. Ako ne angažujete majstore nego sami mjerite prostor i idete u potragu za namještajem, budite svjesni da se oprema za kupatilo fiksira tamo gdje se postavi, ali da je i za nju potreban manevarski prostor – 5 do 10 centimetara od ivica čovjek treba da bude slobodan da se kreće ili, ako nešto spušta u ili na komad tog namještaja, predmet treba da ima prostora „da diše“. Ipak, oprema za kupatilo zahtjeva najmanje brige kasnije, po ugradnji, ali zato je veoma važno dobro premjeriti prostor prije nego što se donese konačna odluka, tj. prije nego što se donese oprema za kupatilo.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se