12 C
Zvornik
19. април 2024.

Ispovijest oca ubijene Tijane: Krvnik nije smeo da me pogleda u oči

Riječima punim gorčine i bola otac Tijane Jurić započinje opis svog prvog susreta sa ubicom njegove kćerke, Draganim Đurićem, mesarom iz Surčina.

„Sada kada sam video tu gromadu od čoveka, koji je ubio moje dete, na strašan način zaustavio jednu mladost, kako se nimalo ne kaje zbog toga, shvatio sam da za njega kazna od 40 godina nije dovoljna. Ni 140, ma ni hiljadu godina. Dok je sveta i veka taj čovek ne sme da izađe na slobodu „, kaže Igor Jurić.

Prvi put, deset mjeseci poslije stravičnog zločina, u sudnici Višeg suda u Subotici sjedeli su jedan preko puta drugog otac i ubica njegovog djeteta.

„Sve vreme sam ga gledao i hteo sam da ga pitam – Kako si mogao da nasrneš na jednu krhku devojčicu? Međutim, nijednom nije podigao glavu, niti me je pogledao u oči. Izgledao je potpuno hladno i bezosećajno“, priča Tijanin otac za ” Večernje novosti”.

Igor Jurić kaže da je znao da će mu biti jako teško i da je čak išao kod policijskih psihologa u Belgiji koji su mu mnogo pomogli da lakše podnese ono što predstoji.

„Čuo sam sve što je ispričao, od momenta kad su se sreli, do trenutka kad je okrenuo auto i vratio se kući. Sve sam nekako podneo do njihovog razgovora, u kome ga je ona u kolima molila da je pusti da ide kući, da neće nikome reći šta se desilo. Prepoznao sam njene reči, to je bila ona. Rekao joj je da se smiri i obećao joj da će je pustiti. Obećao, a onda nasrnuo na nju. Kao da mi je srce prepuklo. Tada sam umro sa mojm Tijanom“, kaže Jurić.

On će biti jedini član porodice koji će prisustvovati suđenju. Majka Mirjana za to nema snage.

„Ona na drugačiji način prevazilazi svoju tugu, jedina uteha joj je da ode na groblje i isplače se. Ali, ja moram da istrajem do kraja, da dostojanstveno podnesem sve što budem čuo i nadam se da ceo proces neće dugo trajati, jer ne mogu više da podnesem da slika moje devojčice u medijima bude pored slike jednog hladnokrvnog ubice. Moram, to sam dužan Tijani“, priča otac.

Đurićev advokat Viktor Gostiljac,ponovo je zatražio da se cio proces izmjesti iz Subotice, ali je sud njegov zahtjev odbio.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se